A magyar kivételesség jó a környező népeknek is
A magyar kőolajimport 58 százaléka Oroszországból származik. A Felvidék ebbéli kitettsége Oroszország felé még nagyobb (96 százalékos), valamint Csehországé is számottevő (50 százalékos), Orbánon kívül egyik fél sem merte vállalni a Brüsszellel való konfrontációt.
2022. június 7. 13:30

A Szent Korona az Országház kupolacsarnokában – parlament,hu

A magyar kőolajimport 58 százaléka Oroszországból származik. A Felvidék ebbéli kitettsége Oroszország felé még nagyobb (96 százalékos), valamint Csehországé is számottevő (50 százalékos), Orbánon kívül egyik fél sem merte vállalni a Brüsszellel való konfrontációt – rögzítette a sajtó. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédet, politikai publicistát kérdezte a Gondola

– Ügyvéd úr, annak idején Antall József úgy kezdeményezte Gorbacsovnál a Varsói Szerződés feloszlatását, hogy az előzetes egyeztetésen a csehszlovákok félelmükben ellenezték azt. Majd miután Gorbacsov – lehet, hogy tévedésből – igent mondott, a csehszlovákok örvendeztek. Azóta bő három évtized eltelt. Mi változott?

– Magyarország Kárpát-medencei helyzete több évszázados tény. Egy szláv tengerben eresztettünk gyökeret olyan nemzetiségekkel, szomszédokkal körbevéve, akik talán sosem fogadtak el tiszta szívből bennünket. Ezen nem változtattak semmit az 1990-es történelmi események sem. Azóta is elsősorban a magyaroknak kell vállalnia a faltörő kos szerepét, már amikor nemzeti kormány áll az ország élén, a kelet-közép-európai térség függetlenségének megőrzéséért a globalista világelit imperialista törekvéseivel szemben.

Archív.

– Ti, magyarok menjetek előre, ha eléritek a célt, akkor győztünk, ha nem, akkor vesztettetek. Egy volt pozsonyi magyar miniszterelnök-helyettes panaszkodott így cseh barátainak Prágában. Miért vállaljuk mindig mi a faltörő kos szerepét?

– A kétezer éves állami fennállásunk óta tapasztalhattuk az Isten kivételes figyelmét a magyarság iránt. Szent Pio atya 2009-ből származó jóslata mindent elmond erről: „Magyarország olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra.” Ez tehát Pio atya 2009-es jóslata. 2010-ben és azóta is a magyar nép vezetői mintha megfogadták volna Pio atya tanácsát és erősebben kérik az őrangyaluk, és a Jóisten, hathatós oltalmát országukra, népükre. Szemmel látható eredménnyel.

 

Szent király – parlament.hu

– A meghunyászkodók nem támadtak minket hátba – már ennek is örülhetünk. Ha zátonyra futott volna a magyar kezdeményezés, a meghunyászkodók gúnyolódtak volna, és utólag lelkesedve besorakoztak volna a brüsszeli szélsőség mögé. Ezt tudjuk, ennek ellenére miért kell a jövőben is egyedüliként bátornak maradnunk?

– Miért kell vállalnunk ezt a szerepet? Mert ez a magyar sors. Mert ilyen a magyar néplélek. Mert így tudott megmaradni a magyarság már kétezer éve. Még a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk az április 3.-ai negyedik 2/3-os választási győzelmet. Miért is nem? Mert kishitűek voltunk. Mert olyan erővel zúdult ránk a liberális agymosó propaganda, ami elbizonytalanította a népünk bölcsességébe vetett hitünket. Megzavart a liberális gőggel szajkózott „paraszt” pejoratív jelző használata, pedig évszázados élettapasztalat alapján nyert polgárjogot a „józan paraszti ész” kifejezés. Ami most is győzedelmeskedett a liberál-bolsevik agymosó-rágalmazó propaganda túlerő felett.

Archív.

Napjainkban tovább folytatódik a szabadságharcunk a magyarságot, az egész Kárpát-medencében élőket is ideértve, sőt Európa népeinek függetlenségéért, szuverenitásának, szabadságának megőrzéséért, ( esetenként már a visszaszerzéséért), a nemzetközi politikai színpadon a Nyugati globalista pénzügyi elit imperialista, világuralmi törekvéseivel szemben. A harchoz egyre nagyobb szükségünk lesz a Pio atya által megénekelt nagyhatalmú őrangyalunk hathatós oltalmára. De ismerjük azt a tanítást is, hogy „Segíts magadon, az Isten is megsegít”. Ehhez kell tartani magunkat.
 

Molnár Pál
 

gondola
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Oroszországi célpontot támadtak meg az ukránok
  A drónokat feltehetően Harkiv megyéből indították, ami azt jelenti, hogy a Rjazany megyei Gyagilevóig mintegy 566 kilométert, a Szaratov megyei Engelsig 700 kilométert kellett megtenniük. A portál megjegyezte, hogy Moszkva 640 kilométerre van a feltételezett indítási helyszíntől.
 • Újabb kísérlet a genderideológia törvényesítésére
  Az erőszak szempontjából fokozott kockázatnak kitett nők csoportjába sorolják a transzgender nőket. Azaz a magukat nőknek gondoló férfiakat is. Ezáltal éppen hogy veszélyeztetik az eredetileg védeni szándékozott nőket.
 • A nemzetet békés eszközökkel tudtuk újra egyesíteni
  A magyar nemzetet 2010 után a meglévő határok mellett, békés eszközökkel tudtuk újra egyesíteni - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a XI. Kárpát-medencei Összefogás Fórumon.
MTI Hírfelhasználó