Nemzeti Vágta
Szilvásvárad és Vácrátót csapata nyert a Nemzeti Vágta Vácdukán tartott előfutamain szombaton - mondta az MTI érdeklődésére a Vágta főkapitánya.
2022. június 11. 21:28

Hagyományőrző huszárok a Vácdukai Vágtán 2022. június 11-én. Az elővágta a Nemzeti Vágta kvalifikációs versenye. MTI/Máthé Zoltán

Szilvásvárad és Vácrátót csapata nyert a Nemzeti Vágta Vácdukán tartott előfutamain szombaton - mondta az MTI érdeklődésére a Vágta főkapitánya.

A Kishuszár Vágtát Szilvásvárad, a Nagyhuszár Vágtát pedig Vácrátót nyerte - tette hozzá Székely Tibor a Vácdukai Vágta végén.

 

Versenyzők a Vácdukai Vágtán.   

A Vácduka Kővágó nevű településrészén tartott versenyen, a Kishuszár elővágta három futamán összesen nyolc település, Köveskál, Szilvásvárad, Püspökhatvan, Iklad, Fülöpszállás, Nyírpazony, Vácduka és Békés indult. A Nagyhuszár Elővágta szintén három futamán pedig kilenc település - Püspökszilágy, Sződ, Ősagárd, Vácduka, Csörög, Őrbottyán, Vácrátót, Püspökhatvan és Iklad lovasai mérték össze tudásukat.
   
Az elővágták győztesei délután mérkőztek meg egymással és közülük kerültek ki az előfutamgyőztesek.
   
A következő években is megtartják a Nemzeti Vágta vácdukai előfutamát, miután nemrég hároméves szerződést írt alá Makkos László, a település polgármestere és Ladányi Kovács Zoltán, a szervező Lovas-Show Kft. ügyvezető igazgatója.

A későbbi győztes Sznatiszláv Ivett Frenandó Makadám lován (j) a Vácdukai Vágtán.
   
Az előfutam egyben kulturális esemény is rangos programokkal és minifesztivállal.
   
A Nemzeti Vágta honlapja szerint idén 13 helyszínen tartanak elővágtát: a kvalifikációs versenyek sora május 28-án Szabadkán indult.
   
A 15. Nemzeti Vágta döntőjét október 1-jén és 2-án rendezik Budapesten. Tavaly a Hősök terén felállított speciális pályán 60 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását.
 

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó