Vona Gábor: Jakab Péter valójában egy Tesco gazdaságos Chuck Norris
Nemcsak pártelnökként, hanem frakcióvezetőként is meg fog bukni Jakab Péter – állítja Vona Gábor. A Jobbik egykori elnöke szerint Jakab Péter döntései rendre kudarcot vallottak, az elmúlt egy hónapban pedig már az is jobb lett volna, ha nincs senki a Jobbik élén. Jakab Péter a múlt héten mondott le, miután a párton belül harc indult az egyszemélyi vezetési módszere ellen – számoltak be róla az M1 Híradójában.
2022. június 13. 13:28

Erőt demonstráló videóban tudatta Jakab Péter, hogy ismét őt választották meg a Jobbik elnökének a párt májusi tisztújító kongresszusán. Másnap már a teljes vezetőségről és az egységet sugárzó küldöttekről posztolt, kicsit később pedig az új elnökség első munkaértekezletéről közölt fotót. Az egység azonban napok alatt szertefoszlott. A baloldali párt új vezetéséből többen ugyanis magukhoz ragadták az irányítást és módosították a Jobbik működési szabályzatát, mondván, a választási kudarc után sem változott a baloldali összefogásban részt vevő párt egyszemélyes vezetési módszere. A belső harc négy hét leforgása alatt végül Jakab Péter elnöki székébe került.

A Jobbik első emberének a kampányidőszakban, majd pedig a választási vereség után tett nyilatkozatai, döntései rendre kudarcot vallottak, ami végül a bukását eredményezte – mondta Vona Gábor. A párt egykori elnöke az ATV-ben úgy fogalmazott: az elmúlt egy hónap arról szólt, hogy a Jobbik élén már az is jobb lett volna, ha nincs senki.

„Megpróbálta előadni a választások előtt azt, hogy ő egy ilyen Lúdas Matyiba oltott Rambo, és hogy erre majd rezonál a magyar társadalom – és nagyon sokan rezonáltak is –, csak aztán egyre többször derült ki, hogy valójában egy Tesco gazdaságos Chuck Norris, és ez már a pártnak is kellemetlenné vált” – fogalmazott Vona Gábor.

Vona Gábor gyávaságnak és méltatlannak nevezte, hogy Jakab Péter el sem ment a párt legutóbbi választmányi ülésére, helyette a közösségi oldalán üzente meg az ottani küldötteknek, hogy lemond vezetői tisztségéről. Az egykori Jobbik-elnöknek nincs kétsége afelől sem, miként alakul majd Jakab Péter politikai jövője. Majd hozzátette, hogy „ez tovább fog eszkalálódni, az ő frakcióvezetői bukásáig”. Jakab Péter kedden még elnök-frakcióvezetőként beszélt a parlamentben, miközben a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke Novák Előd, egy üzenetet helyezett el a laptopján a Jobbik-elnökre mutatva, ami a parizer és a farizeus, vagyis a képmutató szavak összevonásából úgy szólt: PARIZEUS.

Sajtóinformációk szerint nem véletlenül, hiszen Jakab Pétert állítólag már saját pártjában is hívták így botrányos szereplései miatt. A sokmilliós fizetéssel rendelkező politikus ugyanis a közösségi oldalán rendszeresen szegénynek próbálta mutatni magát. Pénteki bejegyzésében azt írta: azt sem bánja, ha újra kocsmáros, biztonsági őr, gyógymasszőr, tanár vagy önkormányzati képviselő lesz, ő ugyanis megmaradt annak, aki volt, egy egyszerű vidéki gyereknek.

hirado.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj
  Több mint 20 nemzet képviselőjének jelenlétében a Parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
MTI Hírfelhasználó