Éleslövészeten a Gripen-pilóták
Svédországban, éleslövészeten vesznek részt a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái és a műszaki állománya.
2022. június 17. 12:05

Légjáró csapataink Skandinávia fölött gyakorlatoztak – Képek:  Dr. Toperczer István alezredes

Svédországban, éleslövészeten vesznek részt a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái és a műszaki állománya.

A gyakorlat elsődleges célja a Gripenre újonnan került fiatal hajózóknak a levegő-levegő éleslövészet végrehajtása volt, ezzel is felkészítve őket a fegyveres légvédelmi készenléti szolgálat ellátására.

A gyakorlat során AIM-9 Sidewinder éles rakétalövészetet hajtottak végre drón által vontatott légi célokra, valamint gépágyú éleslövészeteket egy Learjet által vontatott, 800 méterre lévő légi célra.

A levegő-föld feladatok végrehajtásában tapasztalt állomány ezen kívül még kis magasságú navigációs feladatokat repültek, földi célok szimulált támadásaival egybekötve.

honvedelem.hu
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó