Erős cölöpök
2022. június 20. 00:40

Tóth József polgármester leleplezi Horn Gyula egykori szocialista miniszterelnök szobrát a XIII. kerületi Gyermek téren. MTI Fotó: Honéczy Barnabás

„Horn Gyula kilenc évvel ezelőtt, ezen a napon hunyt el.

Cölöpjei ma is állnak és erős támasztékot adnak a százharminc éves magyar szociáldemokrácia alapjainak. Ezekre a cölöpökre kell nekünk, a baloldal képviselőinek építkezni, egy új építményt felhúzni és menedéket, otthont, új közösségi teret adni a magyarországi szociáldemokratáknak. Horn Gyula és az MSZP vitte be Európába hazánkat, mi pedig nem fogjuk engedni, hogy most bárki kiszakítsa onnan.”

Ujhelyi István: Horn Gyula kilenc évvel ezelőtt, ezen a napon hunyt el

 

mandiner.hu
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
 • Intézményes bővülés a katolikus egyházban
  A napokban a hetvenedik születésnapját ünneplő Esztergom–budapesti érsek, Erdő Péter beszélt a magyar és a világegyház eltérő helyzetéről és arról is, hogy a magyar püspökök jövő tavaszra újra Magyarországra hívták a szentatyát.
MTI Hírfelhasználó