NATO-csúcs Madridban
Orbán Viktor miniszterelnök Madridba érkezett, ahol szerdán kezdődik a NATO állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozója - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2022. június 28. 22:43

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik VI. Fülöp spanyol király az állam- és kormányfők részére adott gálavacsorájára a madridi Királyi Palotába 2022. június 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök Madridba érkezett, ahol szerdán kezdődik a NATO állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozója - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kedden este VI. Fülöp spanyol király gálavacsora keretében látta vendégül a Madridba érkezett vezetőket a Királyi Palotában.

 

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) VI. Fülöp spanyol király az állam- és kormányfők részére adott gálavacsoráján a madridi Királyi Palotában 2022. június 28-án. Másnap kezdődik a NATO állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozója. Orbán Viktor mellett Rumen Radev bolgár köztársasági elnök (b), mögötte Olaf Scholz német kancellár. 

A NATO-csúcson Orbán Viktor által képviselendő álláspont szerint Magyarország az ukrajnai háború eszkalációja helyett a béke érdekében tett erőfeszítéseket támogatja. Gyors fegyverszünet és béketárgyalások: ez a recept az Európát sújtó háborús infláció és a küszöbön álló háborús gazdasági válság ellen - ismertette Havasi Bertalan.

 

Orbán Viktor miniszterelnök (b3, hátul) VI. Fülöp spanyol király (elöl, b6) az állam- és kormányfők részére adott gálavacsoráján a madridi Királyi Palotában.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök (k) VI. Fülöp spanyol király az állam- és kormányfők részére adott gálavacsoráján a madridi Királyi Palotában 2022. június 28-án. Mellette Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő (j).

 

Orbán Viktor miniszterelnök (b3, hátul) VI. Fülöp spanyol király (elől, j) az állam- és kormányfők részére adott gálavacsoráján a madridi Királyi Palotában 2022. június 28-án. Másnap kezdődik a NATO állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozója. VI. Fülöp mellett Joe Biden amerikai elnök (j2).

MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó