Az orosz gyermekjogi biztost is szankcionálta Ausztrália
Ausztrália szankciókat rendelt el Maria Lvova-Belova orosz elnök gyermekjogi biztosával és három orosz miniszterrel, valamint további 12 orosz állampolgárral szemben – derül ki az ausztrál belügyi minisztérium pénteken közzétett leveléből.
2022. július 1. 11:44

A szankcionált gyermekjogi biztos: Maria Lvova-Belova – TASS/Szergej Bobiljev

Ausztrália szankciókat rendelt el Maria Lvova-Belova orosz elnök gyermekjogi biztosával és három orosz miniszterrel, valamint további 12 orosz állampolgárral szemben – derül ki az ausztrál belügyi minisztérium pénteken közzétett leveléből.

A dokumentum szerint szankciókat vezetnek be Dmitrij Patrusev orosz mezőgazdasági miniszterrel, Vitalij Szaveljev közlekedési miniszterrel, valamint Irek Faizullin építési, lakásügyi és közüzemi miniszterrel szemben.

A Gazfond nem kormányzati nyugdíjalap elnöke, Jurij Shamalov, Alekszandr Plehov vállalkozó, a Sogaz igazgatóságának tagjam Mihail Klishin, a Rosgeologia társaság igazgatótanácsának elnöke, Szergej Gorkov, a Kievskaya Ploshchad társaság társalapítója, God Nisanov, volt Az AFK Sistema cég elnöke, Jevgenyij Novickij, az ESN Group igazgatótanácsának elnöke, Grigorij Berezkin és a Mercury Group elnöke, Igor Kesajev is feketelistára került.

IGOR KESAEV • Net Worth $4 Billion • House • Private Jet • Yacht

Igor Kesajev – superjachtfan.com

Ezen túlmenően a korlátozások Igor Putyin vállalkozót, Mihail Putyint, a Sogaz Insurance igazgatótanácsának alelnökét, Roman Putyint, az MRT vállalatcsoport igazgatótanácsának elnökét és Alina Kabajevát, a Nemzeti Médiacsoport igazgatóságának elnökét célozzák.

Putin – The database “PUTIN'S LIST”

Igor Putyin – spisok-putina.org

Ausztrália már 828 orosz és fehérorosz állampolgár ellen vezetett be szankciókat Ukrajna ügyében, köztük a két ország elnöke, Vlagyimir Putyin és Alekszandr Lukasenko, valamint 47 nagy orosz cég és szervezet ellen. Emellett az ország megtiltotta a fegyverek, áruk, olaj- és gázkitermelő berendezések Oroszországba irányuló exportját, valamint az orosz energia, fegyverek és lőszerek importját.

tass.com
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó