Területszerző bandaháború a déli határon
Egyre több a határon átjutni akaró migráns, viszont egyre nehezebb őket átjuttatni, ezért az embercsempészek frusztráltak, és igyekeznek azokat a területeket megszerezni, ahol úgy gondolják, hogy könnyebb átvinni az illegális bevándorlókat – mondta a Magyar Hírlapnak Horváth József biztonságpolitikai szakértő.
2022. augusztus 1. 16:24

Ismét lőfegyverrel támadtak egymásra a migránsok Szabadka környékén. A helyiek szerint elviselhetetlen a helyzet, mert az illegális bevándorlók és az embercsempészek rettegésben tartják a környéket. Az áldatlan állapotokról Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője nyilatkozott a Magyar Hírlap portáljának.

A szakértő szerint nem kizárható az sem, hogy riasztófegyverekkel vagy akár éles fegyverekkel próbálják majd megfélemlíteni a határt védő embereket.

Úgy fogalmazott: egy területszerző bandaháborúnak vagyunk szemtanúi, amelynek során az embercsempészek azokért a területekért küzdenek, ahol úgy vélik, hogy könnyebb átvinni a határsértőket. Hozzátette: az ősz felé közeledve egyre frusztráltabbak az embercsempészek, mivel még a tél beállta előtt szeretnék eljuttatni a migránsokat a célországokba, és így extraprofitra szert tenni.

Magyar Hírlap
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó