Szövetségben a békéért
Egyetértettek abban, hogy a háborús infláció és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere a béke.
Utoljára frissítve: 2022. augusztus 3. 12:39
2022. augusztus 3. 09:59

Orbán Viktor és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

„Amerikából jelentkezem. Most ért véget a találkozóm Donald Trump elnök úrral. Trump elnök úr fontos szövetségesünk, mindketten elkötelezettek vagyunk az illegális migráció elleni küzdelemben, elkötelezettek vagyunk az alacsony adók, és ami legfontosabb, elkötelezettek vagyunk a béke mellett is” – mondta el a találkozó után Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videójában.

A miniszterelnök arról is beszámolt, hogy egyetértettek abban, hogy a háborús infláció és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere a béke.

Békét viszont csak erős vezetők tudnak teremteni, ezért nekünk itt, Ukrajna szomszédságában az az érdekünk, hogy az Egyesült Államok erős legyen – emelte ki Orbán.

Trump elnök urat jól ismerjük, tiszteli és becsüli a magyarokat. Jó volt az együttműködésünk a múltban, ezért remélhetjük, hogy jó lesz majd a jövőben is. Sok sikert kívánok neki! – zárta a videót a magyar miniszterelnök.

„Nagyszerű időt töltöttünk együtt Orbán Viktor barátommal, Magyarország miniszterelnökével. Sok érdekes témát megvitattunk, kevesen tudnak annyit arról, mi történik ma a világban. Megünnepeltük nagyszerű áprilisi választási győzelmét is” – írta Donald Trump Truth Social nevű közösségi oldalán.

Örülök, hogy újra látlak! – köszöntötte a magyar külügyminisztert a volt amerikai elnök. A találkozóról a külügyminiszter a Facebook-oldalára tett fel videót.

Orbán Balázs: A keresztény-konzervatív értékeket bátran kell képviselni a baloldali össztűz ellenére is

Orbán Viktor és Donald Trump találkozójára reflektált a miniszterelnök politikai igazgatója a közösségi oldalán.

Orbán Balázs közösségi oldalán azt írta: „Mindkét vezető a béke oldalán áll.  Hisznek a családok támogatásában, a munkaalapú társadalomban, a nemzeti szuverenitás megerősítésében, a hagyományos értékek védelmére épülő politikában, a válság elleni küzdelemben és az illegális migráció elutasításában”.

A miniszterelnök politikai igazgatója úgy véli Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump egyaránt példaként szolgál mindenki számára abban, hogy „a keresztény-konzervatív értékeket minden nehézség és ellenállás ellenére bátran kell képviselni a mainstream média és a baloldal össztüze ellenére is, ugyanis az emberek többsége ezen értékek mellett áll”.

🇭🇺🤝🇺🇸Donald Trump volt amerikai elnök az Orbán Viktor miniszterelnökkel való találkozóról:

“Remek időtöltésben volt részem Orbán Viktor barátommal, a magyar miniszterelnökkel. Számos érdekes témát átbeszéltünk - kevés ember tud olyan sokat arról, mi is történik most a világunkban. A nagy áprilisi győzelmét is megünnepeltük.”

 

🇭🇺🤝🇺🇸Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokba utazott, ahol Donald Trump korábbi amerikai elnökkel tárgyalt.

Mindkét vezető a béke oldalán áll. Hisznek a családok támogatásában, a munkaalapú társadalomban, a nemzeti szuverenitás megerősítésében, a hagyományos értékek védelmére épülő politikában, a válság elleni küzdelemben és az illegális migráció elutasításában.

Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump egyaránt példaként szolgál mindannyiunk számára abban, hogy a keresztény-konzervatív értékeket minden nehézség és ellenállás ellenére bátran kell képviselni a mainstream média és a baloldal össztüze ellenére is, ugyanis az emberek többsége ezen értékek mellett áll.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és álló emberek

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és álló emberek

„Jó újra látni” – Trump Szijjártónak

„Nice to see you again!” –

így fogadta Donald Trump volt amerikai elnök Szijjártó Pétert

a felvétel tanúsága szerint, erről posztolt a külügyminiszter.

Ahogy megírtuk, Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt az Egyesült Államokban és a magyar külügyminiszter is a küldöttség tagja volt. A találkozó a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán valósult meg.

(mandiner.hu)

 

Magyar Hírlap - hirado.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó