„Amerikai orbánizmust” követelnek a konzervatívok a tengerentúlon
Mit tanulhatnak az amerikaiak Orbán Viktor bátorságából? címmel közölt írást az American Greatness.
2022. augusztus 3. 12:55

Orbán Viktor nagy visszhangot keltő tusványosi beszéde az Egyesült Államokba is elért, éppen látogatása előtt az American Greatness hasábjain vették védelmükbe az amerikai konzervatívok. Mit tanulhatnak az amerikaiak Orbán Viktor bátorságából? című írásában a magyarországi CPAC-en is előadó Gavin Wax vette górcső alá a miniszterelnök szavait, a baloldal reakcióját és az amerikai tanulságokat. Ami a „faj” szó használatát illeti, a szerző gyorsan leszögezi: a baloldal számára csak töketlen, liberális fehérek fröcsöghetnek „fajról”, mikor térdet hajtanak az olyan erőszakos, felsőbbrendűségi mozgalmak, mint a Black Lives Matter (BLM – A fekete életek számítanak), illetve obszcén és helytelen bocsánatkéréseket fogalmaznak meg a múlt állítólagos bűnei miatt.

Úgy véli, az amerikai jobb- és baloldalnak egyaránt hibája, hogy tabu lett nyíltan kimondani, hogy Amerikát mint nemzetet is olyan európai emberek alapították, akik osztoztak hitükben, a kormányzás módjában, és kulturálisan egységesek voltak. Szerinte erre a rendszerre két ember jelent nagy veszélyt:

  • Donald Trump volt amerikai elnök és
  • Tucker Carlson, a Fox News jobboldali televíziós csatorna sztárműsorvezetője.

Ezért olyan fontos alak Orbán Viktor miniszterelnök. Szabad, tisztességes és teljességgel törvényes választások útján szerezte meg a hatalmat, anélkül, hogy feladta volna az elveit – folytatja, óriási eredményként könyvelve el, hogy a Soros György pénzelte civil szervezeteket is kiebrudalta az országból. – Most szabadon cselekedhetnek, valódi demokratikus felhatalmazással a háta mögött, a magyar emberek érdekében. Orbán kormánya a nép erejének válasza a globalizmus, a multikulturalizmus, az erőszakos sokszínűség terjeszkedése ellen. Egy olyan mozgalmat jelképez, amely létezésében fenyegeti a globalisták egyeduralmát – fejtegeti.

A magyarországi CPAC-en is előadó Gavin Wax ezután elpanaszolja, hogy mikor az „orbánizmust” védelmezte, azonnal rásütötték, hogy fasiszta és rasszista. – Hogy merem azt állítani, hogy másik ország jobb politikával rukkol elő, mint az amerikai? – szegezték neki a kérdést minden oldalról, amit viszont visszautasít.

Ha Magyarországra nézünk, egy olyan országot látunk, amely még akar harcolni, meg akarja őrizni önmagát, amely kitart a jövő generációi mellett – méltatja a magyar politikát. – Ez egy olyan nemzet, amely többször is olyan vezetőt választott, amely legjobb értékeiket képviseli már legifjabb korától kezdve. Valaki olyat, aki már ifjú diákként arra tette fel az életét, hogy harcoljon a kommunizmus ellen és felszabadítsa nemzetét – utal Orbán Viktorra. 

A szerző felsorol számos problémát, amivel az Egyesült Államok szembenéz, köztük az LMBTQ-lobbi terjedését, az általános droghasználatot, az abortusz népszerűsítését. Ezért rámutat, igenis van tanulnivalójuk a magyar miniszterelnöktől. – Nincs egyszerű megoldás a problémáinkra. A civilizációs hanyatlást nehéz visszafordítani, és a lefelé tartó spirál egyre gyorsabban süllyed a Biden-rezsim alatt. 

Az egyetlen tartós és alkalmas megoldás az amerikai orbánizmus – figyelmeztet.

Cikkét azzal zárja, hogy küldetésük azzal kezdődik, hogy legalább egyéni szinten elkezdjenek nyíltan beszélgetni olyan kényelmetlen témákról, mint a faj, a kultúra, a nacionalizmus és a demográfiai tél. 

Sokat tanulhatunk magyar testvérinktől. Kezdjük azzal, hogy kölcsönvesszük a bátorságukat, hogy szabadon beszélünk.

 

 

Magyar Nemzet
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó