Olgus és Perjés - látlelet
2022. augusztus 4. 00:44

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a nagycsaládosok igénylés nélkül, automatikusan kapják meg a rezsikedvezményt. Kálmán Olga frakciószóvivő szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta: bár a nagycsaládosoknak jár a rezsikedvezmény, azt mégis igényelniük kell a kormányhivatalban.

Szerinte azonban „hivatalos ügyeket elintézni gyakorlatilag lehetetlen ebben az országban”. Nem véletlen, hogy eddig a jogosult háromszázezer családból mindössze huszonhatezren éltek a lehetőséggel . Sokan ugyanis nem kaptak tájékoztatást, vagy nem áll módjukban a következő napokban a kormányhivatalban tölteni – fogalmazott. Ők tragikus helyzetbe kerülhetnek – jelentette ki.

A politikus rámutatott: az állam tisztában van vele, hogy ki a nagycsaládos, hiszen ez már a családi pótlék utalásából is nyomon követhető. Szerinte azonban a kormánynak nem áll érdekében megkönnyíteni ezeknek az embereknek az életét. Kálmán Olga úgy fogalmazott: „elképesztő, hogy a magát állandóan családbarátnak nevező kormány milyen megalázó módon bánik valójában a magyar családokkal”. Szerinte ideje lenne érdemi segítséget nyújtani az embereknek.

Kálmán Olga: A kormány megalázó módon bánik családokkal!

„Tisztelt Unió!

Magyar állampolgár vagyok. Mint azt tudják, van ez a súlyos tolvaj, gyűlölködő, demokráciaromboló, sajtógyilkos, popnáci kormányunk, mely miatt nem kapunk pénzt. Ezt meg is értjük. Arra gondoltunk, hogy a navracsics nevű bérbunkó helyett tessenek már velünk, emberekkel tárgyalni. Ez a zorbán ezen a télen megfagyaszt, éhendögleszt minket. Arra gondoltunk, hogy ha kiadjuk a zorbán fejét önöknek, kuglinak vagy focilabdának, akkor újrakezdhetnénk-e ezt az európás dolgot, mert minket érdekelne.”

Perjés Zoltán: Ez a zorbán ezen a télen megfagyaszt, éhendögleszt minket

 

mandiner.hu - MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó