Két remek Dallas-szakértő
2022. augusztus 6. 00:19

Gelencsér Ferenc szerint a miniszterelnök „sületlenségeket” beszélt Texasban.

A Momentum első embere sem hagyta szó nélkül Orbán Viktor Dallasban elmondott  nyitóbeszédét, Gelencsér Ferenc hivatalos Facebook-oldalán úgy fogalmazott: „Orbán elmondta a sületlenségeit Texasban.

Még pont hazaér a rendkívüli parlamenti ülésre, ahol a magyar emberek valódi problémáival fogunk foglalkozni.

Remélem, hétfőn találkozunk, miniszterelnök úr!”

A Momentum-elnök nagyon várja haza Orbán Viktort

 

Nem szeretem, amikor politikusok hazudnak.

„A miniszterelnök tegnap Dallasban mondott beszédet az amerikai konzervatívok kongresszusán. Nem szeretem, amikor politikusok hazudnak; károsnak tartom a közéletünkre nézve. Az új politikai nemzedék azonban a valóság pártján áll, ezért az alábbiakban öt hazugságot fogok szembeállítani a valósággal.

Hazugság: »Orbán Viktor a nemzetközi befolyásának és népszerűségének köszönheti, hogy felszólalhatott az amerikai konzervatívok legfontosabb éves konferenciáján, a CPAC-en«

Valóság: A CPAC egyik szponzora a közpénzből fenntartott Alapjogokért Központ. Tehát Orbán a meghívását elsősorban a magyar adófizetők pénzének köszönheti. Ha ez nincs, nagy valószínűséggel meg sem hívták volna.

Hazugság: »Texashoz hasonlóan Magyarországon a szabadság, a függetlenség és a szuverenitás a legfontosabb érték«

Valóság: Bár ezek az értékek kétségkívül fontosak számunkra, magyaroknak, az Orbán-kormányról ez sajnos nem mondható el. A Fidesz 12 éve lábbal tiporja ezeket az értékeket. A szabadságot felszámolták (lásd KATA eltörlése, civilek ellehetetlenítése, közmédia elfoglalása), függetlenség helyett feudális függőségi viszonyokat alakítottak ki, szuverenitás helyett pedig kiárusították Magyarországot az orosz és a kínai hatalmi és gazdasági érdekeknek. Mi sem állhatna távolabb a függetlenségére büszke Texastól, mint az Orbán-rendszer.”

Fekete-Győr András: A miniszterelnök tegnap Dallasban mondott beszédet

mandiner.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó