Magyarország barátai és ellenségei
Magyarország mutat példát, hogy igenis ellent lehet állni a gátlástalan globalista leigázási törekvéseknek. Ez persze egy hosszú, nehéz harc, amelyhez szövetségesek, érdekszövetségesek – akik lehetnek azért barátok is –, szabadságban, szuverén módon, élni akaró nemzetek kellenek. És vannak ilyenek – reméli Somogyi János publicista.
2022. augusztus 12. 09:23

A Kárpát-medence – insiderblog.hu

Magyarország módszeres tönkretételének folyamata zajlik a globalista erők 5. sebességbe kapcsolásával – fogalmaz dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvéd, politikai publicista. Őt kérdezte a Gondola.

– Ügyvéd úr, már a V4-eken belülről, Prágából fenyegette meg hazánkat egy szélsőséges miniszter Orbán Viktor tusványosi beszéde miatt, amelynek szövegét a cseh hungarofób valószínűleg nem is olvasta. Schöpflin György – Isten nyugosztalja – egyszer már panaszolta egy közírásában, hogy hazánk szidalmazása már a liturgikus rendhez tartozik az Európai Unióban. A propagandaközpont most is fölizzott. Hogyan tehetünk ellenlépést?

– „Angliának nincsenek örök barátai, Angliának nincsenek örök ellenségei, Angliának érdekei vannak” – mondta az egykori brit miniszterelnök, Lord Palmenston. A mára legendássá vált igazság a mai Magyarországra is érvényes. Öntsünk már végre tiszta vizet a pohárba és nézzünk szembe azzal, hogy kik a hazánk barátai és kik az ellenségei, illetve ki segítik Magyarország nemzeti érdekeinek az érvényesítését és kik gátolják azt. Itt élünk Kelet-Közép-Európában, egy tízmilliós lakosságú, közepes gazdasági adottságú országban, egy meghatározó szövetségi rendszerben, az Európai Unió politikai, gazdasági közösségében, a NATO katonai szövetség tagjaként determinálva. Mindennek leginkább csak az összes hátrányával és semmi előnyével, de – elvileg – baráti szövetségi rendszerében. Ezzel szemben az egymást követő negyedik – elismerten – demokratikus, szabad választáson 2/3-os fölényes győztes magyar kormányt a „baráti” szövetségi rendszerbe tartozó intézményi vezetők mondvacsinált ürügyekkel folyamatosan vegzálják, rágalmazzák, büntetik, fenyegetik és évek óta pénzelvonásokkal zsarolják. Ide passzol a régi bonmot: „Akinek ilyen barátai vannak, annak nincs szüksége ellenségre”.

Brüsszel továbbra is elköveti a jogsértést: nem utalja hazánknak azt a pénzt, amely a szerződések szerint járna, amiért 2004-ben a magyar piacok feladásával, a magyar gazdaság átengedésével beléptünk az unióba. Az Európai Bizottság mostani elnökét pár éve 8 fős többséggel választották meg, ehhez nélkülözhetetlen volt a Fidesz 13 szavazata. Hogyan semlegesíthetjük egy „demokrata" diktátumait?

– Mára nyilvánvalóvá vált és kézenfekvő a párhuzam az Európai Unió és az egykori szocialista, internacionalista „béketábor” (szovjet birodalom) kényszerszövetségi rendszere, a KGST és katonai formációja, a Varsói Szerződés között. Mit tehetünk, mit tehet a világ a nyugati civilizációt eluraló újkommunista birodalmi tendencia mindent leigázó törekvésével szemben? Sokat! A Világ körülbelül 180 országa közül alig egy tucatnyi, ha van, akire számíthat az újkori imperialista hatalmi törekvésű – de persze ennél sokkal jelentősebb gazdasági és katonai erejű –, mindent és mindenkit maga alá gyűrni szándékozó globalista elit. Ezzel szemben milliárdos nagyságrendbe élnek a világban a normalitás talaján álló, a genderőrülettől mentes, szabadságvágyó, józan ésszel élő, hazájukat szerető, családban, nemzetben gondolkodók, akik ha összefognak, ha megszervezik magukat, ha szövetségre lépnek, megálljt tudnak parancsolni a természetellenes hatalmi szándékoknak.

– Egy hazai, szélsőséges politikus, aki 2006-ban tömegbe lövetett, már egyértelműen fenyegető mondatokat fogalmaz meg, illetve számos, magyar színekben megválasztott európai parlamenti képviselő nyíltan hazaárulást követ el: a magyar érdekek ellen lobbizik a brüsszeli bürokráciánál. Ha ugyanezt egy országgal odébb tennék, az ottani EP-politikusok nem térhetnének haza Brüsszelből Bukarestbe. Mi hogyan védhetjük meg ettől a szélsőségtől a demokráciát?

– Van remény! Napjainkban éppen Magyarország mutat példát, hogy igenis ellent lehet állni a gátlástalan globalista leigázási törekvéseknek. Ez persze egy hosszú, nehéz harc, amelyhez szövetségesek, érdekszövetségesek – akik lehetnek azért barátok is –, szabadságban, szuverén módon, élni akaró nemzetek kellenek. És vannak ilyenek. Már Európában is ébredeznek a népek (Olaszországban napok kérdése, hogy új szelek támadjanak, Lengyelország is csalódott az EU szavahihetőségében, de máshol is nyílik a szemük az embereknek). Van remény! Még nagy a sötétség, de már látni az alagút végét. A józan ész, a normalitás győzelmét.

Molnár Pál
 

gondola
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó