Rabszolgát tartott tíz éven át a nagykőrösi család
Léccel, slaggal, ököllel verték, rugdosták, éheztették, ingyen dolgoztatták, fekhelye az udvaron volt, testileg, lelkileg megnyomorították a nagykőrösi családnál.
2022. szeptember 2. 10:36

Rendőrök elfognak egy 42 éves férfit nagykőrösi otthonában 2022. augusztus 30-án. A férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK). Azzal gyanúsítják, hogy tíz éven át kihasznált egy jelenleg 29 éves férfit, akit napi 10 óra fizikai munkára kényszerített és bántalmazott. A gyanúsított letartóztatását a bíróság elrendelte. MTI/Mihádák Zoltán

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) egy 42 éves nagykőrösi férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy tíz éven át kihasznált egy jelenleg 29 éves férfit, akit napi 10 óra fizikai munkára kényszerített és bántalmazott - közölte a rendőrség honlapján a PMRFK pénteken.

Azt írták: az áldozat mintegy 10 éve élt egy nagykőrösi családnál, ahol munkát kínáltak neki, de egy idő után korlátozták a mozgását. Rendszeresen megverték, éheztették, fizetség nélkül dolgoztatták, fizikailag és lelkileg megnyomorították. Tisztálkodási lehetőségeit korlátozták, fekhelye a ház udvarán volt - csak akkor engedték be az előszobába vagy a garázsba, ha esett az eső vagy nagyon hideg volt. Testét számos sérülés borította, rugdosták, ököllel verték, léccel, fadarabbal, slaggal csépelték - sorolta a rendőrség.

A férfi többször próbált megszökni, de mindannyiszor megtalálták, majd megverték.

Utolsó próbálkozása után öccse vette magához, ő tett feljelentést az ügyben.

Rendőrautóba ültetnek egy nagykőrösi otthonában elfogott 42 éves férfit 2022. augusztus 30-án. A férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK).

A Pest megyei rendőrök kedden fogták el a gyanúsított 42 éves férfit, akinek letartóztatását a bíróság elrendelte. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint senkit nem kényszerített munkára, dolgozójának megfelelő lakhatási körülményeket biztosított, napi háromszor etette. Ugyanakkor az igazságügyi pszichológus szerint az áldozat beszámolja logikus és élményszerű - írta a rendőrség.  

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit
  A fénygyújtás pillanatára elállt az eső, és a tér megtelt elsősorban római családokkal és külföldiekkel.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
MTI Hírfelhasználó