Niederuntermüller megint okos
2022. szeptember 10. 00:57

„A kormányzati mesterterv, az árstopos csirke far-hát nem képes megállítani az inflációt, ezt bizonyítja, hogy közel 31%-kal emelkedtek egy év alatt átlagosan az élelmiszerárak. Olyan mértékű a drágulás, hogy egyre többeknek már a luxust jelenti egy szelet margarinos kenyér.

Ennek azonban nem kellene így lennie, mivel a Fidesz bármikor csökkenthetné az élelmiszerek áfáját, akár 0%-ra is, ami mindenki számára könnyítést jelentene. Ez csak döntés kérdése, emberség kérdése.

A kormány azonban tétlenkedik, mert az inflációból egyedül ő profitál. Számszerűen csak az elmúlt fél évben közel 800 milliárd plusz áfabevétele származott a magas árak miatt. Ez nem más, mint nyerészkedés, ami különösen visszataszító most, amikor egyre több ember megélhetése kerül veszélybe az elértéktelenedő fizetések és az elszabaduló árak miatt.”

Niedermüller Péter: Magyarországon az infláció előre megy, nem hátra

mandiner.hu - facebook
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • 23 millió hazugság a nemzet ellen – 18 éve árulták el a külhoni magyarokat
  A 2004. december 5-i népszavazáson az emberek szavazhattak határon túli nemzettestvéreink sorsáról, természetesen az akkor meglévő baloldali-liberális gőzhengerrel szemben, amely nem volt rest akár hazugságokkal is akadályt gördíteni a közjogi magyar nemzetegyesítés elé. Az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a voksolás, melyen többségbe kerültek az elszakított területeken élők mellett leadott szavazatok. 2010-ben az Országgyűlés elsöprő többséggel megszavazta a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, ismét egyesítve jogaiban a szétszakított magyarság alkotóelemeit. Gyógyítva ezzel 2004. december 5-e sebeit.
 • Végképp lelepleződött a dollárbaloldal
  Az újabb hét új leleplezést hozott a dollárbaloldalon, egyértelművé vált, hogy nem csupán Márki-Zay Péter mozgalmát pénzelték a tengerentúlról, hanem további több mint egymilliárd forint szolgálta a pártok kampányát – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politikai elemző.
 • Emberkereskedők irányítják a migrációt
  Franciaország és Németország „saját határain vizsgálja meg, ki jogosult és ki nem a belépésre, ki képvisel hasznos munkaerőt a vállalatok számára és ki nem”. Olaszországban viszont – hangoztatta Meloni – a szelektálás a tengeri útvonalon történik, és a migránshajókat mozgató embercsempészek döntenek.
MTI Hírfelhasználó