Niederuntermüller megint okos
2022. szeptember 10. 00:57

„A kormányzati mesterterv, az árstopos csirke far-hát nem képes megállítani az inflációt, ezt bizonyítja, hogy közel 31%-kal emelkedtek egy év alatt átlagosan az élelmiszerárak. Olyan mértékű a drágulás, hogy egyre többeknek már a luxust jelenti egy szelet margarinos kenyér.

Ennek azonban nem kellene így lennie, mivel a Fidesz bármikor csökkenthetné az élelmiszerek áfáját, akár 0%-ra is, ami mindenki számára könnyítést jelentene. Ez csak döntés kérdése, emberség kérdése.

A kormány azonban tétlenkedik, mert az inflációból egyedül ő profitál. Számszerűen csak az elmúlt fél évben közel 800 milliárd plusz áfabevétele származott a magas árak miatt. Ez nem más, mint nyerészkedés, ami különösen visszataszító most, amikor egyre több ember megélhetése kerül veszélybe az elértéktelenedő fizetések és az elszabaduló árak miatt.”

Niedermüller Péter: Magyarországon az infláció előre megy, nem hátra

mandiner.hu - facebook
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Negyvenéves a Szentegyházi Gyermekfilharmónia
  Budapest, Brüsszel, Prága, Stockholm, Ottawa, Toronto – csak néhány világváros, ahol koncerteztek már a Székelyföld „kis kulturális nagyköveteiként” is emlegetett Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjai. Legendás karnagyuk Haáz Sándor.
 • Morawiecki reagált von der Leyenre: Ez diktátum!
  „Ha a dolgok nehéz irányba mennek – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek –, megvannak az eszközeink” – fogalmazott szélsőségesen az Európai Bizottság elnöke, von der Leyen.
 • A sport fontos egy ütőképes hadsereghez
  A sport "elképzelhetetlenül fontos" egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 17. alkalommal megrendezett NATO-futás rajtja előtt Budapesten.
MTI Hírfelhasználó