Én vagyok az, aki 2024-ben megnyeri
2022. szeptember 11. 01:40

Facebook

Karácsony Gergely annak drukkol, hogy a kormány úrrá tudjon lenni a jelenlegi helyzeten, de azt erősen kérdésesnek tartja, hogy Orbán Viktorék miként tudják Magyarországot kivezetni ebből a krízisből, képesek-e rá egyáltalán – erről a Népszavának adott interjújában beszélt a főpolgármester, aki az ellenzék jelenlegi helyzetét így írta le: Ez kétségtelenül a kiútkeresés időszaka, ami rövidtávon kihagyott lehetőségeket jelenthet, de hosszútávon nyerhetünk vele”.

Saját szerepét világosnak látja a politikus: „én vagyok az, aki megnyeri a 2024-es főpolgármester-választást és segíti a pártokat, hogy a kerületekben is sikeresek legyenek.”

Karácsony azt látja, hogy Budapest a járvány alatt, és most az energiaválságban is diktálja a tempót és azt olvassa ki a felmérésekből, hogy „Budapest a következő önkormányzati választásokon nagyobb győzelmet arathat, mint 2019-ben.”

Megítélése szerint az ellenzéki utak nem váltak szét, de „eltérőek a fókuszpontok”. És ugyan sokkal kevesebb belső vitáik vannak, mint amire a hivatalba lépéskor készült, de attól még vannak, csak nem viszi ezeket a nyilvánosság elé. Az „új” kormánnyal egyelőre nemigazán tudnak tárgyalni. Homályosnak nevezte a kormányzati viszonyokat, „nincs kijelölt Budapest-tárgyaló a kormányban, így nincs aki összehívja például a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát sem holott az jó fórum volt” – írja a 24.hu.

Az energiaválsággal kapcsolatban elmondta, hogy a villamos akkor nem fog járni, az utcai lámpák akkor sötétülnek el, ha valaki lekapcsolja az áramot: Nem én leszek az. Lehet, hogy eljön az a pillanat, amikor nem tudjuk kifizetni a számlát, de nem mi állítjuk le járműveket és kapcsoljuk le a lámpákat.”

Karácsony szerint a kormány egyáltalán nem akarja a közösségi közlekedést, mert túl sokba kerül és nem lehet kivenni belőle semmit. Számos olyan beszélgetésen van túl kormánypárti politikusokkal, ahol ez szóba került, de mindig elhangzott, hogy mindent átvesznek, de a közösségi közlekedést biztos nem”.  A főpolgármester szerint a kormány számára is nyilvánvaló, hogy a főváros összes pénzügyi problémája ennek működtetéséből fakad.

A 24.hu megjegyezte: Karácsony emlékeztetett, hogy a következő évben 55 milliárd forint szolidaritási adót kell befizetniük a központi költségvetésbe. Szerinte ezzel együtt a kormány most nagyobb bajban van, mint mi.”

„Túlélünk, ha beledöglünk is. Ha nem sikerül megfékezni az energiaárakat, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek. Nem ölbe tett kézzel nézzük a folyamatot, de nincs ma Európában olyan városvezető, aki biztosan meg tudná mondani, hogy mit hoz a holnap. Budapest polgárait felnőttként kezelve nem tudok más ígérni, mint azt: nagyon nehéz időszak jön” – fogalmazott az interjú végén Karácsony.

Karácsony: A kormány most nagyobb bajban van, mint mi, megnyerem a 2024-es választást

mandiner.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Több mint hatszáz dzsihadistát tartanak megfigyelés alatt Belgiumban
  Több mint hatszáz, Belgiumban élő dzsihadista és szélsőséges csoportok számos tagja szerepel a terrorfenyegetéseket elemző belga központ (OCAM) adatbázisában – jelentette hétfőn a La Libre Belgique című belga napilap, amely beszámolt arról is, hogy hétfőn folytatódik a 2016-os brüsszeli terrortámadások vádlottjainak pere.
 • 23 millió hazugság a nemzet ellen – 18 éve árulták el a külhoni magyarokat
  A 2004. december 5-i népszavazáson az emberek szavazhattak határon túli nemzettestvéreink sorsáról, természetesen az akkor meglévő baloldali-liberális gőzhengerrel szemben, amely nem volt rest akár hazugságokkal is akadályt gördíteni a közjogi magyar nemzetegyesítés elé. Az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a voksolás, melyen többségbe kerültek az elszakított területeken élők mellett leadott szavazatok. 2010-ben az Országgyűlés elsöprő többséggel megszavazta a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, ismét egyesítve jogaiban a szétszakított magyarság alkotóelemeit. Gyógyítva ezzel 2004. december 5-e sebeit.
 • Végképp lelepleződött a dollárbaloldal
  Az újabb hét új leleplezést hozott a dollárbaloldalon, egyértelművé vált, hogy nem csupán Márki-Zay Péter mozgalmát pénzelték a tengerentúlról, hanem további több mint egymilliárd forint szolgálta a pártok kampányát – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politikai elemző.
MTI Hírfelhasználó