Mária agyrém, Fek-Győr agyrém
2022. szeptember 12. 01:45

Facebook

Vásárhelyi Mária, baloldali szociológus a Facebookon fejtette ki a véleményét az orosz-ukrán háborúval, és a magyar külügyminiszterrel kapcsolatban.

„Ha jól értem a magyar külügyminiszter most azért harcol az utolsó töltényig, hogy Putyin továbbra is csillagászati áron adhassa a földgázt nekünk” – írja bejegyzésében Vásárhelyi. Majd hozzáteszi: „Hogy az Európától bezsebelt horribilis összegből Oroszország továbbra is finanszírozni tudja az ukrajnai vérontást. Meg azért, hogy ne szünjön meg Európa Oroszországnak való kiszolgáltatottsága”.

Vásárhelyi Mária: Szijjártó azért harcol, hogy Putyin továbbra is csillagászati áron adhassa a földgázt nekünk

Facebook

„»Közeleg a vég, hamarosan összeomlik Ukrajna.« – fideszes propaganda tegnapelőttről.

Olyannyira »összeomlik« épp Ukrajna, hogy a harkivi blitzkrieg offenzíva során az elmúlt néhány napban az ukrán hadsereg több ezer négyzetkilométernyi területet, és több mint 30 települést foglalt vissza az oroszoktól. A visszafoglalt területek között volt a 45 ezer fős Izjum is, amit az oroszok március 24-e óta tartottak ellenőrzésük alatt. Az ukrán előretörés olyan váratlanul érte az oroszokat, hogy egy pénteki jelentés szerint fennállt a veszélye, hogy közel tízezer (!) orosz katonát keríthetnek körbe – és ezáltal vélhetően hadifogságba – az ukránok. Nem véletlen, hogy még aznap este Putyin állítólag válságtanácskozást hívott össze, az orosz védelmi minisztérium pedig szombatra be is jelentette, hogy »átcsoportosítják« az erőiket, és kivonulnak Izjumból. Értsd: jobb lehetőség híján fejvesztve menekülnek az ukránok elől, amint azt a számtalan internetes fotó és videó is megerősíti, melyeken a helyi lakosok üdvrivalgással fogadják a felszabadító ukrán katonákat.

Mindeközben idehaza a budapesti orosz nagykövet tegnap épp azzal dicsérgette a magyar kormányt, hogy »jól érti az ukrajnai helyzetet, és felelősségteljes álláspontot képvisel«. Mondták ezt arról a kormányzatról, melynek a propagandalapja pénteken még azzal a címmel közölt cikket az ukrán helyzetről, hogy »Közeleg a vég: hamarosan összeomolhat Ukrajna«. Ha ez az oroszok szerint az ukrajnai helyzet »jól értése«, már értem, miért produkálják épp a hadtörténelem egyik leglátványosabb összeomlását Ukrajnában.”

Fekete-Győr András: Az oroszok jobb lehetőség híján fejvesztve menekülnek az ukránok elől

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • Negyvenéves a Szentegyházi Gyermekfilharmónia
    Budapest, Brüsszel, Prága, Stockholm, Ottawa, Toronto – csak néhány világváros, ahol koncerteztek már a Székelyföld „kis kulturális nagyköveteiként” is emlegetett Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjai. Legendás karnagyuk Haáz Sándor.
  • Morawiecki reagált von der Leyenre: Ez diktátum!
    „Ha a dolgok nehéz irányba mennek – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek –, megvannak az eszközeink” – fogalmazott szélsőségesen az Európai Bizottság elnöke, von der Leyen.
  • A sport fontos egy ütőképes hadsereghez
    A sport "elképzelhetetlenül fontos" egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 17. alkalommal megrendezett NATO-futás rajtja előtt Budapesten.
MTI Hírfelhasználó