Mária agyrém, Fek-Győr agyrém
2022. szeptember 12. 01:45

Facebook

Vásárhelyi Mária, baloldali szociológus a Facebookon fejtette ki a véleményét az orosz-ukrán háborúval, és a magyar külügyminiszterrel kapcsolatban.

„Ha jól értem a magyar külügyminiszter most azért harcol az utolsó töltényig, hogy Putyin továbbra is csillagászati áron adhassa a földgázt nekünk” – írja bejegyzésében Vásárhelyi. Majd hozzáteszi: „Hogy az Európától bezsebelt horribilis összegből Oroszország továbbra is finanszírozni tudja az ukrajnai vérontást. Meg azért, hogy ne szünjön meg Európa Oroszországnak való kiszolgáltatottsága”.

Vásárhelyi Mária: Szijjártó azért harcol, hogy Putyin továbbra is csillagászati áron adhassa a földgázt nekünk

Facebook

„»Közeleg a vég, hamarosan összeomlik Ukrajna.« – fideszes propaganda tegnapelőttről.

Olyannyira »összeomlik« épp Ukrajna, hogy a harkivi blitzkrieg offenzíva során az elmúlt néhány napban az ukrán hadsereg több ezer négyzetkilométernyi területet, és több mint 30 települést foglalt vissza az oroszoktól. A visszafoglalt területek között volt a 45 ezer fős Izjum is, amit az oroszok március 24-e óta tartottak ellenőrzésük alatt. Az ukrán előretörés olyan váratlanul érte az oroszokat, hogy egy pénteki jelentés szerint fennállt a veszélye, hogy közel tízezer (!) orosz katonát keríthetnek körbe – és ezáltal vélhetően hadifogságba – az ukránok. Nem véletlen, hogy még aznap este Putyin állítólag válságtanácskozást hívott össze, az orosz védelmi minisztérium pedig szombatra be is jelentette, hogy »átcsoportosítják« az erőiket, és kivonulnak Izjumból. Értsd: jobb lehetőség híján fejvesztve menekülnek az ukránok elől, amint azt a számtalan internetes fotó és videó is megerősíti, melyeken a helyi lakosok üdvrivalgással fogadják a felszabadító ukrán katonákat.

Mindeközben idehaza a budapesti orosz nagykövet tegnap épp azzal dicsérgette a magyar kormányt, hogy »jól érti az ukrajnai helyzetet, és felelősségteljes álláspontot képvisel«. Mondták ezt arról a kormányzatról, melynek a propagandalapja pénteken még azzal a címmel közölt cikket az ukrán helyzetről, hogy »Közeleg a vég: hamarosan összeomolhat Ukrajna«. Ha ez az oroszok szerint az ukrajnai helyzet »jól értése«, már értem, miért produkálják épp a hadtörténelem egyik leglátványosabb összeomlását Ukrajnában.”

Fekete-Győr András: Az oroszok jobb lehetőség híján fejvesztve menekülnek az ukránok elől

mandiner.hu - facebook
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Két válságot is sikeresen kezelt már a kormány
  Z. Kárpát Dániel (Jobbik) arról beszélt, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke ma az Országgyűlés gazdasági bizottságában „brutális látleletet” adott a kormányzásról. A baloldali képviselő szerint a kormány és a jegybank nem működik együtt, mert a Nemzeti Bank felszólítása ellenére a kormány a beruházásokat nem halasztotta el, ezért a válság örvényei durvábbak nálunk, mint a környező országokban.
 • Több mint hatszáz dzsihadistát tartanak megfigyelés alatt Belgiumban
  Több mint hatszáz, Belgiumban élő dzsihadista és szélsőséges csoportok számos tagja szerepel a terrorfenyegetéseket elemző belga központ (OCAM) adatbázisában – jelentette hétfőn a La Libre Belgique című belga napilap, amely beszámolt arról is, hogy hétfőn folytatódik a 2016-os brüsszeli terrortámadások vádlottjainak pere.
 • 23 millió hazugság a nemzet ellen – 18 éve árulták el a külhoni magyarokat
  A 2004. december 5-i népszavazáson az emberek szavazhattak határon túli nemzettestvéreink sorsáról, természetesen az akkor meglévő baloldali-liberális gőzhengerrel szemben, amely nem volt rest akár hazugságokkal is akadályt gördíteni a közjogi magyar nemzetegyesítés elé. Az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a voksolás, melyen többségbe kerültek az elszakított területeken élők mellett leadott szavazatok. 2010-ben az Országgyűlés elsöprő többséggel megszavazta a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, ismét egyesítve jogaiban a szétszakított magyarság alkotóelemeit. Gyógyítva ezzel 2004. december 5-e sebeit.
MTI Hírfelhasználó