Katka hibrid rezsimje
2022. szeptember 13. 01:43

Fotó: Facebook

Messze van a demokráciától az az ország, ahol rendőrök visznek el egy ellenzéki aktivistát, mert közösségi oldalán kritizálja a kormányt.ű

„Az Európai Parlament először készül hivatalosan határozatba foglalni: Magyarország nem teljesértékű demokrácia többé.

Szomorú mérföldkőhöz érkeztünk. Csütörtökön szavaz az EP plenáris ülése egy a magyar jogállamiság helyzetéről szóló átfogó értékelésről, amelyben először fogja Magyarországot demokrácia helyett így kategorizálni: »a választási önkényuralom hibrid rezsimje.«

Egyre többen mondják ki: messze van a demokráciától az az ország, ahol rendőrök visznek el egy ellenzéki aktivistát, mert közösségi oldalán kritizálja a kormányt. Ahol fideszes szájkosár kerül független hírportálokra. Ahol orosz mintára melegellenes törvényt hoznak. Ahol erőszakkal akadályoznak meg egy népszavazást. Ahol aláássák a bíróságok és az ügyészség függetlenségét. Ahol ellehetetlenítik a tanárok sztrájkját. És folytathatnánk.

Neves nemzetközi demokráciakutató intézetek, a Göteburgi Egyetem vagy a Freedom House már évekkel ezelőtt kiírták Magyarországot a demokráciák sorából, és most az EP is erre készül: nem kertel többé, hanem néven nevezi a problémát. Persze tudjuk, mi lesz a kormány és a lakájmédia válasza: a jelentés elfogult, az EP-t pedig fel kéne oszlatni. Soros, migráns, dzsender.

Nem tudják viszont megmásítani a tényt, hogy 450 millió uniós állampolgár közvetlenül megválasztott parlamentje, az Európai Unió társjogalkotója erre az értékelésre jutott. Akárhonnan nézzük, Orbán Viktor és rendszere Európa szégyenpadján ül.”

Cseh Katalin: Akárhonnan nézzük, Orbán Viktor és rendszere Európa szégyenpadján ül

mandiner.hu - facebook
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Több mint hatszáz dzsihadistát tartanak megfigyelés alatt Belgiumban
  Több mint hatszáz, Belgiumban élő dzsihadista és szélsőséges csoportok számos tagja szerepel a terrorfenyegetéseket elemző belga központ (OCAM) adatbázisában – jelentette hétfőn a La Libre Belgique című belga napilap, amely beszámolt arról is, hogy hétfőn folytatódik a 2016-os brüsszeli terrortámadások vádlottjainak pere.
 • 23 millió hazugság a nemzet ellen – 18 éve árulták el a külhoni magyarokat
  A 2004. december 5-i népszavazáson az emberek szavazhattak határon túli nemzettestvéreink sorsáról, természetesen az akkor meglévő baloldali-liberális gőzhengerrel szemben, amely nem volt rest akár hazugságokkal is akadályt gördíteni a közjogi magyar nemzetegyesítés elé. Az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a voksolás, melyen többségbe kerültek az elszakított területeken élők mellett leadott szavazatok. 2010-ben az Országgyűlés elsöprő többséggel megszavazta a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, ismét egyesítve jogaiban a szétszakított magyarság alkotóelemeit. Gyógyítva ezzel 2004. december 5-e sebeit.
 • Végképp lelepleződött a dollárbaloldal
  Az újabb hét új leleplezést hozott a dollárbaloldalon, egyértelművé vált, hogy nem csupán Márki-Zay Péter mozgalmát pénzelték a tengerentúlról, hanem további több mint egymilliárd forint szolgálta a pártok kampányát – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politikai elemző.
MTI Hírfelhasználó