Brüsszel nem megoldani akarja a problémákat
Vissza kell venni "Brüsszeltől és a baloldali brüsszeli elittől" a kezdeményezést, és a konzervatív erőknek olyan nemzetközi hálózatot, együttműködést kell létrehozniuk, amely felveszi a versenyt "a Nyílt Társadalom globális hálózatával" - hangsúlyozta Kovács István.
2022. szeptember 22. 18:15

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója – origo/Polyák Attila

Az Alapjogokért Központ szerint "félő, hogy Brüsszel nem megoldani akarja a problémákat, hanem súlyosbítani, hogy még több hatáskört vonhasson el a tagállamoktól".

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a központ jelezte, hogy az észtországi Tallinnban konferenciát szervezett az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsalád agytrösztje, a Margaret Thatcher által alapított New Direction.

File:New Direction (think tank) logo.png - Wikimedia Commons

newdirection.online

Az eseményen Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója is részt vett.

Idézték a közleményben Kovács Istvánt, aki az európai konzervatív, patrióta gondolkodókat egybegyűjtő találkozón azt mondta: Európa többdimenziós válsággal küzd, és "félő, hogy Brüsszel nem megoldani akarja a problémákat, hanem súlyosbítani, hogy még több hatáskört vonhasson el a tagállamoktól".
   
A stratégiai igazgató emlékeztetett arra, hogy az elmúlt másfél évtizedben sok válság sújtotta a világot: pénzügyi krízis, migrációs válság, világjárvány és most az ukrajnai háború. Mindegyik alapvetően befolyásolta Európa életét.
   
"A brüsszeli elit mindegyik válságra kizárólag rossz, Európa és az európai emberek érdekeit sértő, mindennapjait hátrányosan befolyásoló válaszokat adott" - jelentette ki Kovács István, hozzátéve, ezek a rossz válaszok mára oda vezettek, hogy az európai civilizáció és a kontinens jövőjét veszélyeztetik.
   
Éppen ezért vissza kell venni "Brüsszeltől és a baloldali brüsszeli elittől" a kezdeményezést, és a konzervatív erőknek olyan nemzetközi hálózatot, együttműködést kell létrehozniuk, amely felveszi a versenyt "a Nyílt Társadalom globális hálózatával" - hangsúlyozta.
   
A stratégiai igazgató a nemzetközi szabadságmozgalmak szerepét körbejáró kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, Magyarország nagyon sokat tett az elmúlt időszakban a nemzetközi jobboldali együttműködésért.

CPAC Hungary | CPAC

conservative.org

Erre jó példa, hogy az Alapjogokért Központ szervezésében először tartották Európában "a legnagyobb amerikai konzervatív dzsemborit", a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát májusban (CPAC Hungary) - tette hozzá.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Negyvenéves a Szentegyházi Gyermekfilharmónia
  Budapest, Brüsszel, Prága, Stockholm, Ottawa, Toronto – csak néhány világváros, ahol koncerteztek már a Székelyföld „kis kulturális nagyköveteiként” is emlegetett Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjai. Legendás karnagyuk Haáz Sándor.
 • Morawiecki reagált von der Leyenre: Ez diktátum!
  „Ha a dolgok nehéz irányba mennek – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek –, megvannak az eszközeink” – fogalmazott szélsőségesen az Európai Bizottság elnöke, von der Leyen.
 • A sport fontos egy ütőképes hadsereghez
  A sport "elképzelhetetlenül fontos" egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 17. alkalommal megrendezett NATO-futás rajtja előtt Budapesten.
MTI Hírfelhasználó