Sportközponttal gazdagodott Beloiannisz
212 millió forintos állami támogatásból sportközpont épült Beloianniszban, a közösségi intézmény a jól tervezett kivitelezésnek köszönhetően költséghatékonyan fenntartható - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Fejér megyei településen.
2022. szeptember 23. 16:04

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Papalexisz Kosztasz polgármester, Konsztantinosz Hrisztodulu, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának elnöke és Paisziosz Larendzakisz, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátus segédpüspöke (b-j) a 212 millió forintos állami támogatásból megépült új kulturális és sportközpont átadásán a görög nemzetiségű Beloianniszban 2022. szeptember 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

212 millió forintos állami támogatásból sportközpont épült Beloianniszban, a közösségi intézmény a jól tervezett kivitelezésnek köszönhetően költséghatékonyan fenntartható - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Fejér megyei településen.

Soltész Miklós a beloianniszi sportközpont átadóünnepségén, miután a helybéli gyerekekkel kipróbálta a létesítményt, méltatta a görög nemzetiségű település új épületének tervezését.
   
Azt mondta, amellett, hogy igen sokrétű közösségi és sportolási lehetőséget nyújt a komplexum, a fenntartása nullaszaldós is lehet a jól tervezett energetikai kiegészítőknek köszönhetően, ami - fogalmazott - "a mostani szörnyű brüsszeli intézkedések miatt nem kis eredmény".
   
Soltész Miklós közölte, a központot nemcsak a gyermekek használják tornatermeként, hanem közösségi házként valamennyi ott élőt szolgálja majd.
   
Tessely Zoltán a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az építkezésnek még nincs vége, mert sport- és kulturális központot álmodott meg a beloianniszi közösség, amelynek még csak a sport része épült meg.
 

MTI
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A Székelyföld jellegzetes magyar régió
  Ugyanolyan globális kihívásoknak van kitéve a Székelyföld is, mint Európa bármelyik régiója, a székely embert is sokféle hatás éri, és ezzel együtt sokat változik. Ezeket a folyamatokat, változásokat próbálom íróként is „letapogatni”. Úgy vélem, a székely emberről alkotott sztereotípiák jórészt érvényüket vesztették – véli Zsidó Feremc.
 • A keresztyén hit mélysége a megmaradás kulcsa
  A Kárpátaljai Református Egyház egyházkerületi ünnepi közgyűlésén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy "hosszú történelmünk megmutatta, hogy a keresztyén hit mélysége ezekben az időkben a megmaradás kulcsa".
 • A jogvédők ordító csendje
  A „jogvédő" NGÓ-knak az ukrajnai háborúval kapcsolatban tanúsított szemforgató hozzáállása leleplezte őket abban, hogy minimális érzékenységet sem tanúsítanak a valóban életveszélyben lévő kárpátaljai nemzettársaink iránt, hanem kizárólag a megrendelői igények szolgai végrehajtásában merül ki ténykedésük – fogalmaz Hetzmann Róbert.
MTI Hírfelhasználó