Sportközponttal gazdagodott Beloiannisz
212 millió forintos állami támogatásból sportközpont épült Beloianniszban, a közösségi intézmény a jól tervezett kivitelezésnek köszönhetően költséghatékonyan fenntartható - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Fejér megyei településen.
2022. szeptember 23. 16:04

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Papalexisz Kosztasz polgármester, Konsztantinosz Hrisztodulu, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának elnöke és Paisziosz Larendzakisz, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátus segédpüspöke (b-j) a 212 millió forintos állami támogatásból megépült új kulturális és sportközpont átadásán a görög nemzetiségű Beloianniszban 2022. szeptember 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

212 millió forintos állami támogatásból sportközpont épült Beloianniszban, a közösségi intézmény a jól tervezett kivitelezésnek köszönhetően költséghatékonyan fenntartható - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Fejér megyei településen.

Soltész Miklós a beloianniszi sportközpont átadóünnepségén, miután a helybéli gyerekekkel kipróbálta a létesítményt, méltatta a görög nemzetiségű település új épületének tervezését.
   
Azt mondta, amellett, hogy igen sokrétű közösségi és sportolási lehetőséget nyújt a komplexum, a fenntartása nullaszaldós is lehet a jól tervezett energetikai kiegészítőknek köszönhetően, ami - fogalmazott - "a mostani szörnyű brüsszeli intézkedések miatt nem kis eredmény".
   
Soltész Miklós közölte, a központot nemcsak a gyermekek használják tornatermeként, hanem közösségi házként valamennyi ott élőt szolgálja majd.
   
Tessely Zoltán a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az építkezésnek még nincs vége, mert sport- és kulturális központot álmodott meg a beloianniszi közösség, amelynek még csak a sport része épült meg.
 

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Itália is a konzervatív erőkre számít
  A jövendő olasz kormány összes pártjával régi és jó kapcsolatot ápol a magyar kormány, ezért nem lesz nehéz együttműködni olyan kérdésekben, mint az illegális bevándorlás elleni fellépés vagy a családpolitika - hangoztatta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az MTI-nek az Olasz Konzervatívok. Európa, identitás, szabadság című konferencián, amelyen felszólalt Rómában pénteken.
 • Gazdasági válság radikális szélsőségekkel
  Az emberek félnek a közelgő téltől. Úgy, ahogy békeidőben még soha. A legnagyobb problémájuk nem a magyar és lengyel jogállamiság állítólagos hiányossága. Ezzel csak az Európai Parlament balliberális képviselőinek mindenre elszánt elitegységei vannak elfoglalva. Irigyeljük a problémáikat – írja Horváth József.
 • Orbán: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek
  Hazudtak Brüsszelben az európai embereknek, amikor azt mondták, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára és azok az ukrajnai háború gyors lezárását eredményezik majd - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó