Megfenyegette hazánkat a budapesti amerikai nagykövet
A magyar társadalom és a civil szféra is visszautasítja a befolyásolási kísérleteket – jelentette ki Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések központjának igazgatója a HírTV vezércikk című műsorában.
2022. október 8. 14:15

Kiszelly Zoltán – magyarnemzet/hirtv

A magyar társadalom és a civil szféra is visszautasítja a befolyásolási kísérleteket – jelentette ki Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések központjának igazgatója a HírTV vezércikk című műsorában.

A politológus ezt arra reagálva mondta, hogy David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete gyakorlatilag megfenyegette Magyarországot.

Hazánk és Törökország ugyanis nem fogadta el Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Erre David Pressman úgy fogalmazott, reméli, nincs szükség nyomásgyakorlásra.

Kiszelly Zoltán nyomatékosította: a magyar parlament dolga, hogy erről döntsön, azért szavaztunk a képviselőkre, hogy ők a mi nevünkben hozzák meg ezeket a döntéseket.

Az igazgató hangsúlyozta, vissza kell utasítani az ilyen beavatkozási kísérleteket: akkor is, ha guruló dollárral és ha burkolt fenyegetéssel jönnek.

Hozzátette: ha nem utasítjuk vissza egy baráti ország nagykövetének az ilyen típusú kijelentését, akkor a továbbiakban is előfordulhat hasonló eset.

A Századvég igazgatója arra is rávilágított, már maga a nagykövet személye is provokáció a deep state részéről, utalva arra, hogy David Pressman egy homoszexuális házasságban élő férfi, örökbefogadott gyerekekkel.

Kiemelte: erős Magyarországban kell gondolkodnunk, mely egy erős Amerika szövetségese, de nem az alárendeltje.  

magyarnemzet.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Golyófogó helyett – jövendőmondó...
  Valóban, amikor ő és társai színre léptek, az országban még itt állomásoztak a megszálló szovjet csapatok, és neki magának voltak is személyes tapasztalatai arról, milyen következményei vannak annak, ha valaki ellenáll, vagy megpróbálja lebontani azt az embertelen korszakot, melyet a kommunista Magyarország időszakának nevezünk – fogalmaz Bakos Katalin.
 • Energiaforrások: ne kerüljünk cseberből vederbe
  Az energetikai függés problémáját egyidejűleg és úgy kell megoldani, hogy az ne eredményezzen egy másik egyoldalú függést - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban a V4-es országok parlamenti elnökeinek találkozóján pénteken.
 • A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!
  "Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!" - fogalmazott Orbán Viktor kormányfő.
MTI Hírfelhasználó