A nemzetközi konzervatív pártszövetség vezetői
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn a konzervatív pártokat tömörítő nemzetközi szervezet, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezető politikusai számára tartott munkavacsorát a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2022. október 17. 19:20

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j), Andres Pastrana korábbi kolumbiai államfő, a CDI elnöke (k) és Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök, a CDI alelnöke (b) a konzervatív pártokat tömörítő nemzetközi szervezet, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezető politikusai számára tartott munkavacsora előtt a Karmelita kolostorban 2022. október 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn a konzervatív pártokat tömörítő nemzetközi szervezet, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezető politikusai számára tartott munkavacsorát a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

IDC CDI

Az eseményen részt vett Andres Pastrana korábbi kolumbiai államfő, a CDI elnöke, Antonio Lopez-Isturiz főtitkár, Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök, aki - Orbán Viktorhoz hasonlóan - a CDI egyik alelnöki tisztségét is betölti, Mario David korábbi EP-képviselő, Orbán Balázs politikai igazgató, Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Rahói Zsuzsanna miniszterelnöki főtanácsadó.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j3) a konzervatív pártokat tömörítő nemzetközi szervezet, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezető politikusai számára tart munkavacsorát a Karmelita kolostorban 2022. október 17-én. A kormányfő mellett Orbán Balázs politikai igazgató (j), Gál Kinga, a Fidesz alelnöke (j2), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (j4) és Rahói Zsuzsanna miniszterelnöki főtanácsadó (j5). Balról Andres Pastrana korábbi kolumbiai államfő, a CDI elnöke (b3), Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök, a CDI alelnöke (b4) és Antonio Lopez-Isturiz főtitkár (b)..
   
A sajtófőnök közleménye szerint a munkavacsorán arról tárgyaltak, hogy milyen stratégiák és együttműködési lehetőségek állnak a jobboldali, keresztény, konzervatív pártok rendelkezésére a jelenlegi helyzetben, amikor az orosz-ukrán háború miatt világszerte, de legfőképpen Európában energiaválság, gazdasági visszaesés, infláció és a szankciós politika következményei sújtják az országokat.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit
  A fénygyújtás pillanatára elállt az eső, és a tér megtelt elsősorban római családokkal és külföldiekkel.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
MTI Hírfelhasználó