Benjámin Netanjahuval találkozott Novák Katalin
Benjámin Netanjahu felkért izraeli miniszterelnökkel is találkozott Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Jeruzsálemben.
2022. november 17. 21:59

Benjámin Netanjahu felkért izraeli miniszterelnök fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt Jeruzsálemben 2022. november 17-én. MTI/Bruzák Noémi

Benjámin Netanjahu felkért izraeli miniszterelnökkel is találkozott Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Jeruzsálemben.

Benjámin Netanjahuval elsőként találkozhattam a külföldi államok vezetői közül, mióta megkapta a hivatalos felkérést a kormányalakításra - olvasható a köztársasági elnök csütörtöki Facebook-posztjában.
   
Mint írja, az Izrael és Magyarország közötti szoros együttműködés alapját a függetlenséggel, a biztonsággal és a nemzeti identitással kapcsolatos azonos felfogás adja. A politikai, családügyi, védelmi és gazdasági kapcsolatainkat még szorosabbra fűzzük a jövőben.
   
Hozzátette: Benjámin Netanjahu bátor politikus, aki világos elképzelésekkel rendelkezik. Mai találkozónkon beszéltünk a közel-keleti térség és az orosz-ukrán háború kihívásairól, valamint arról, mit tehetünk a mielőbbi béke érdekében.
   
Novák Katalin köztársasági elnök Jichák Hercog elnök meghívására kétnapos munkalátogatásra érkezett Izraelbe. A szerdai és csütörtöki látogatás célja a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok további mélyítése.

MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó