A selejt bosszúja
Csak remélhetjük, hogy ez a lengyelországi rakétás provokáció nem váltja ki a NATO bevonását az ukrajnai háborúba. Annál is inkább, mert nagyon „kilóg a lóláb”, hogy Putyin, vagy Zelenszkij profitálna-e inkább a háborús konfliktus eszkalálódásából – fogalmaz dr. Somogyi János.
2022. november 18. 10:13

Politikai szörnyetegek által is veszélyeztetett kontinensünk – google

Visszatetszést keltett kontinensünk jó részében, hogy a német Annalena Baerbock zöldpárti külügyminiszter eltávolíttatott egy több száz éves feszületet a münsteri történelmi városháza béketerméből a G7-csúcstalálkozó idejére – írta meg a Bild. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Gondola.

– Ügyvéd úr, aggódva tapasztaljuk, hogy Európában eltorzult személyiségek emelkednek politikai vezetői posztra. Mik lehetnek ennek a következményei?

– A baj nagyobb, mint gondolnánk. A világ, illetve a Nyugat hatalmon lévő silány minőségű vezetői életveszélyt jelentenek az Emberiségre. Csak német relációban gondoljunk arra, hogy egy Adenauer kancellárnak, egy Genscher külügyminiszternek a politikai képességeit, emberi, erkölcsi tartását tekintve egy Olaf Scholz kancellár, egy Robert Habeck alkancellár, egy Annalena Baerbock külügyminiszter a bokájáig sem ér fel az egykori világpolitikai formátumú elődöknek. Persze az USA sem dicsekedhet a mentálisan alkalmatlan elnökével, akit a globalista gazdasági-pénzügyi birodalmi mániás elit irányít. Ilyen körülmények között nem csodálkozhatunk azon, hogy a világháború veszélyének kézzelfogható közelsége felé sodródunk, aminek következményei beláthatatlanok és elborzasztóak.

– Nyugat-Európában a múlt század első felében eltorzult személyiségek kerültek országvezetői magaslatra – keleten birodalomvezetői csúcsra harcolta föl magát ilyen szerzet –, és ennek borzalmas következményei lettek: csak a kommunizmusnak több mint 140 millió áldozata volt és van, ez a mutató emelkedik ma is. Az emberiség miért nem tudja megvédeni magát a politikai szörnyetegektől?

– A történelem folyamatosan ismétli önmagát. Nincs új a nap alatt ma sem. A napokban Lengyelország területére kilőtt rakétához hasonló eset is megesett már régebben, például az 1939-es Lengyelország elleni német támadás, vagy az 1941-es Pearl Harbour-i elleni japán támadás, vagy 1941-ben Kassa bombázása, amelyek háborús okként szolgáltak. És csak remélhetjük, hogy ez a lengyelországi rakétás provokáció nem váltja ki a NATO bevonását az ukrajnai háborúba. Annál is inkább, mert nagyon „kilóg a lóláb”, hogy Putyin, vagy Zelenszkij profitálna-e inkább a háborús konfliktus eszkalálódásából. Európa mindenképpen totális, tragikus vesztes lenne, de ez a legkevésbé sem érdekli a feleket, legfőképpen az USA „héjáit” nem, akik minderről döntenek. Az ember nem tökéletes lény. Az emberi természetben egyaránt jelen van a jóság és a gonoszság. A politikai szörnyetegekben a gonoszság dominál. Ilyenek mindig voltak és ma is léteznek. A múlt szörnyei mind elbuktak, de rengeteg kárt okoztak. A ma önjelölt politikai szörnyetegeire is a bukás vár, de még meg van a remény a féken tartásukra, hogy ne pusztíthassák el a világot, vagy ne okozhassanak az emberiségnek helyrehozhatatlan károkat. Hitem szerint az emberi faj fennmaradásának életösztöne minden gonoszságnál erősebb az emberben, ezért az emberiség 8 milliárdos részének meghatározóan döntő többsége le fogja fogni a maroknyi politikai szörnyeteg mocskos kezét.

– Az 1990-es évek legelején azt reméltük, hogy az úgynevezett „demokrácia” öntisztulást hoz. Ezzel szemben a mi kontinensünk egyik nagy testületében tömeges a korrumpálódás, egy kis Földközi-tengeri szigetország alakja járványáldozatok árán kapott hatalmas korrupciós pénzt a bankszámlájára, egy magas poszton tevékenykedő személy több tízmillió eurós Covid-korrupcióban részesült: ellenük az úgynevezett „demokrácia” tehetetlen. Mi lehet a hatásos politikai innováció?

– „Európa vezérkara a nagyfőnöktől az alvezérekig szinte kivétel nélkül köztörvényes cselekményekkel gyanúsítható. Elképesztően silány minőségű embereket sikerült találni (talán nem véletlenül) ezekre a földrészt vezető, amúgy megtisztelő, közéleti posztokra. Nem elég, hogy mérhetetlenül korruptak, még képességekben is alkalmatlanok a feladatukra. Működésük alapján kimondható, hogy a földrész sírásói. Európa működése és vezetése kísértetiesen hasonló a fővárosunk világvárosi vezérkarának működésére. Mindenben. A megoldás, mindkét esetben, a változás elérése, kikényszerítése, a vezetők menesztése, lecserélése felelős, hozzáértő, tisztességes közéleti elkötelezettségű személyekre.

Molnár Pál

gondola
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó