Menyekező viseletszemle Kolozsváron
Krasznai, mérai, sióagrádi, gyöngyöspatai, bukovinai, ajaki és sok más helyről származó menyasszonyi ruhákat mutattak be Kolozsvárt.
2022. november 20. 13:56

Gyöngyöspatai menyasszonyi viselet a Kárpát-medencei menyekező viseletbemutatón a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium dísztermében 2022. október 19-én. MTI/Kiss Gábor

Bukovinától a Mátraalján át Siógarádig: sok helyről gyűjtötték össze a menyasszonyi ruhákat a kolozsvári bemutatóhoz. A János Zsigmond Unitárius Kollégium dísztermében kerültek közönség elé a magyar kultúra kincsei.

 

 

Bukovinai menyasszonyi viselet a Kárpát-medencei menyekező viseletbemutatón Kolozsvárt.

 

Mérai menyasszonyi viselet.

 

 

Mérai menyasszonyi viselet.

 

Krasznai menyasszonyi viselet.

 

Ajaki menyasszonyi ruha.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány 11 pontos akcióterve
  A kormány 11 pontos akciótervének intézkedései és az új hitelprogramok (gyármentő garancia- és hitelprogram) biztosíthatják a recesszió elkerülését Magyarországon a teljes foglalkoztatottság megőrzése és a családok megvédése mellett; hosszú távon azonban új gazdaságstratégiai modellre is szükség van - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán.
 • Moszkva komoly ajánlat esetén kész a tárgyalásra
  "Ha most komoly javaslat érkezik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megállítani ezt a konfliktust úgy, hogy közben teljesüljenek a mi teljesen jogos követeléseink, természetesen készek leszünk tárgyalni" - mondta Lavrov a Jevgenyij Primakov néhai miniszterelnök és külügyminiszter emlékének szentelt fórumon.
 • Elutasította az Alkotmánybíróság az ellenzéki indítványt
  Az Alkotmánybíróság a határozatában megállapította: "nem alaptörvényellenesek azok a rendelkezések, amelyek meghatározzák a még elégséges szolgáltatások pontos tartalmát a köznevelési intézményekben megtartott sztrájk esetén".
MTI Hírfelhasználó