Magyar-görög - A futball lényege: a győzelem
A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert a vendég görög csapat ellen vasárnap barátságos mérkőzésen, így győzelemmel zárta az évet.
Utoljára frissítve: 2022. november 20. 23:17
2022. november 20. 19:15

A győzes magyar csapat, középen Dzsudzsák Balázs, akinek ez volt a búcsúmérkőzése, a Magyarország - Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2022. november 20-án. A magyar válogatott 2-1-re nyert. MTI/Mónus Márton

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert a vendég görög csapat ellen vasárnap barátságos mérkőzésen, így győzelemmel zárta az évet.

A találkozón Sallai Roland szerzett vezetést a 15. percben, a görögök Anasztasziosz Bakaszetasz 11-esével egyenlítettek a 81. percben. A hosszabbításban Kalmár Zsolt első labdaérintéséből, szabadrúgásból döntötte el a meccset. A magyarok Dárdai Pál és Szappanos Péter személyében újoncot is avattak.
   
Az 55. percben lecserélt Dzsudzsák Balázs 109. alkalommal viselte a címeres mezt, ezzel - Király Gábort megelőzve - egyedüli csúcstartóvá vált a válogatottságot illetően.

Marco Rossi szövetségi kapitány négy helyen változtatott kezdőcsapatán a 20.15-kor kezdődő, görögök elleni barátságos mérkőzésre a csütörtökön 2-2-es döntetlennel zárult luxemburgi találkozóhoz képest.

 

 

Az uruguayi Gustavo Poyet, a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (b) és az olasz Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzés kezdete előtt a budapesti Puskás Arénában 2022. november 20-án. MTI/Mónus Márton

Az olasz szakvezető - ígéretének megfelelően - a kezdőbe nevezte a nemzeti együttestől a rekordot jelentő 109. fellépésével búcsúzó Dzsudzsák Balázst, aki Gazdag Dániel helyét veszi át. Elöl középcsatárként pedig Ádám Martin helyett ezúttal Sallai Roland kap lehetőséget, aki ezt megelőzően tavaly, az 1-1-re végződött angliai vb-selejtezőn játszott ebben a szerepkörben.

 Magyar szurkolók a Magyarország - Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzésen.

   
A védelemben Botka Endre került Lang Ádám helyére, míg a bal szélen Nagy Zsoltot Kerkez Milos váltotta.

 

A magyar csapat, az első sorban balról jobbra: Botka Endre, Styles Callum, Sallai Roland, Nagy Ádám, Dzsudzsák Balázs, Kerkez Milos, a hátsó sorban Fiola Attila, Dibusz Dénes, Willi Orbán, Szalai Attila és Szoboszlai Dominik (b-j) a Magyarország - Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzés előtt.

 

Sallai Roland (b2) és a görög Anasztasziosz Bakasszetasz vitatkozik, balról az olasz Daniele Chiffi játékvezető a Magyarország - Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzésen.
   
A magyar-görög barátságos mérkőzés 20.15-kor az olasz Daniele Chiffi sípjelére kezdődik a Puskás Arénában, ahol Dzsudzsák nemcsak elbúcsúzik a nemzeti együttestől, hanem - Király Gábort megelőzve - 109. fellépésével egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságot illetően. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Sallai Roland gólját ünnepli (k), mellette Dzudzsák Balázs (b) és Fiola Attila a Magyarország - Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzésen.

A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata:

Dibusz - Botka, Orbán, Szalai A. - Fiola, Nagy Á., Styles, Kerkez - Dzsudzsák, Szoboszlai - Sallai

 

A gólszerző Sallai Rolandot (j2) köszöntik csapattársai a Magyarország - Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzésen.

 

Styles Callum (b) és a görög Lazarosz Rota a Magyarország - Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzésen.

 

Fiola Attila (k, fent), valamint a görög Dimítriosz Jannulisz (b), Pantelisz Hacidiakosz (k) és Panajotisz Recosz (b-j) a Magyarország - Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzésen.
 

Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzése, a Magyarország - Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzés után a szurkolókkal énekli a Himnuszt a budapesti Puskás Arénában 2022. november 20-án.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit
  A fénygyújtás pillanatára elállt az eső, és a tér megtelt elsősorban római családokkal és külföldiekkel.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
MTI Hírfelhasználó