Buenos Aires-i tenisztorna - Udvardy diadala
Udvardy Panna megnyerte a Buenos Airesben vasárnap zárult, 115 ezer dollár (45,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornát.
Utoljára frissítve: 2022. november 20. 19:33
2022. november 20. 19:22

A magyar teniszcsillag – eurosport.hu/facebook

Udvardy Panna megnyerte a Buenos Airesben vasárnap zárult, 115 ezer dollár (45,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornát.

A világranglistán 83. helyezett magyar játékos a fináléban a WTA-rangsorban 71. montenegrói Danka Koviniccsel találkozott, és az első szettben kétszer is el tudta venni ellenfele adogatását.
   
A második játszmában még nagyobbá vált a különbség a játékosok között, Udvardy összességében simán, 82 perc alatt diadalmaskodott. A kaposvári teniszező sikerének köszönhetően hétfőtől - a legjobb magyarként - 77. lesz a világranglistán.
   
A szövetség honlapja emlékeztetett arra, hogy a Billie Jean King Kupa-válogatott teniszező idei harmadik trófeáját szerezte, ám az elsőt a WTA mezőnyében. A nemrég a kolumbiai Barranquillában egy 60 ezer dolláros viadalon győztes Udvardy sorozatban második tornáját, és a tizedik meccsét nyerte.
   
Tavaly Bondár Anna diadalmaskodott az argentin fővárosban, így már két magyar bajnoka is van az Argentina Opennek.
 
Eredmény, döntő:
    ---------------
Udvardy Panna (3.)-Danka Kovinic (montenegrói, 2.) 6:4, 6:1

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit
  A fénygyújtás pillanatára elállt az eső, és a tér megtelt elsősorban római családokkal és külföldiekkel.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
MTI Hírfelhasználó