Az élet nagy kihívásaira is felkészít a Bátrak Ligája
2022. november 23. 18:38

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke gratulál a résztvevőknek a Bátrak Ligája elnevezésű iskolai vetélkedősorozat karcagi állomásán 2022. november 23-án. A Honvédelmi Sportszövetség általános iskolások számára rendezett versenysorozatának célja a hazafias nevelés keretein belül, aktív közösségek létrehozása, és az egészséges életmód népszerűsítése. MTI/Czeglédi Zsolt

Az élet nagy kihívásaira is felkészít a Bátrak Ligája verseny - jelentette ki a Honvédelmi Sportszövetség elnöke szerdán, a Bátrak Ligája karcagi állomásán.

Simicskó István, aki a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője is egyben, a Honvédelmi Sportszövetség által rendezett esemény díjkiosztóján célként fogalmazta meg, hogy olyan fiatalok nőjenek fel, akik bátrak és képesek lesznek elhárítani a hazát fenyegető veszélyeket. Nem mindegy milyen jövője lesz Magyarországnak - hangsúlyozta.
   
Kitért arra, hogy "Magyarország a béke pártján áll, a háborút megtapasztalták szüleink, nagyszüleink".
   
"A szomszédságban most is háború dúl, az emberiség nem tanul a történelemből, ennek látjuk a káros hatásait a mindennapokban. Ebből a háborúból ki kell maradni! - szögezte le.
   
A Bátrak Ligája versenysorozat elsődleges célja a hazafias nevelés során aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése - tette hozzá Simicskó István. Szerinte mindenki győztes, aki részt vett ezen, mindenki bátrabb, felkészültebb lesz. Továbbá büszke lesz arra, hogy jó lokálpatriótaként kötődik a szülőföldhöz. A program az is, hogy segítsen megérteni: a szülőföld, a haza semmivel sem pótolható, és akik kötődnek a hazához, bátran védelmezik is azt.
   
Simicskó István kitért rá, hogy a kadétképzés 2017-es indulása óta 120 iskolával kötött szerződést a Magyar Honvédség, ezekben egyfajta előképzésben részesülnek a gyermekek.
   
Szepesi Tibor, Karcag polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a honvédelmi képzést, a haza iránti elkötelezettség megteremtését fiatalon kell kezdeni. Megemlítette, hogy a városban is elkezdődött a kadétképzés.
 
Tíz általános iskola csapata - Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyéből - vett részt a verseny karcagi állomásán.
   
Az első helyezést a Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata érte el. A díjakat Simicskó István mellett F. Kovács Sándor és Fazekas Sándor fideszes országgyűlési képviselők, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke és Szepesi Tibor adta át.
   
A Bátrak Ligája a Honvédelmi Sportszövetség rendezésében zajló országos versenysorozat általános iskolások részére. A szellemi vetélkedőkön honismereti tudással gazdagodnak, az aktív feladatokkal pedig a honvédelmi sportokban szerezhetnek jártasságot a gyermekek.
 

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Orbán Viktor: hamisak a magyar vétóról szóló hírek
  Hamisak azok a hírek, amelyek szerint Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítséget - írta a Twitteren Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Pénzügyi zsarolással próbálkozó EU-szélsőség
  Varga Mihály miniszter az Ukrajna támogatását szolgáló közös 18 milliárd eurós uniós hitelfelvétellel kapcsolatban leszögezte, hogy Magyarország ehhez nem hajlandó hozzájárulni. "Rossz tapasztalataink vannak a közös hitelfelvétellel, például a koronavírus-járvány alatt hozott ilyen típusú uniós döntés nem segített Magyarországnak, hogy hozzájusson a forrásokhoz" - tette hozzá.
 • Egyre hatékonyabb az áldozatirányítás
  Egyre hatékonyabb az áldozatirányítás, és a csökkenő bűnügyi számok mellett is egyre több áldozatot érnek el - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az Áldozatsegítő Központ budapesti konferenciáján kedden.
MTI Hírfelhasználó