Novák Katalin a családbarát szemléletre biztatott
A családbarát szemléletre ösztönözte a vállalkozásokat Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Esztergomban, a vállalkozói fórumon tartott beszédében, a Szent Adalbert Központban.
Utoljára frissítve: 2022. november 24. 22:17
2022. november 24. 21:52

Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a vállalkozói fórumon Esztergomban, a Szent Adalbert Központban 2022. november 24-én. MTI/Bruzák Noémi

A családbarát szemléletre ösztönözte a vállalkozásokat Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Esztergomban, a vállalkozói fórumon tartott beszédében, a Szent Adalbert Központban.

Novák Katalin beszédében felhívta a figyelmet a családbarát munkahelyek, a családbarát szemlélet fontosságára, amely a munkavállalók számára segíthet összeegyeztetni a családi életet a munkával.
   
A köztársasági elnök kiemelte: családpárti alapítványt hoz létre, amelynek az lesz a feladata, hogy fenntartsa a családokat segítő kezdeményezéseket, és az alapítvány munkájához partnerségre invitálta a vállalatokat.
   
Elmondta: azért látogatott el Esztergomba, mert amikor mintegy fél évvel ezelőtt köztársasági elnökké választották, megfogadta, hogy az ország minden csücskébe ellátogat majd. Találkozik a helyi gazdasági élet szereplőivel, a szociális, az oktatási területen és az ellátórendszerben dolgozókkal, valamint gyerekekkel. Hozzátette: Komárom-Esztergom megye a három legfejlettebb magyarországi megye közé tartozik, tehát az egyik motorja az országnak. Olyan megye, amely az egész ország, az egész nemzet fejlődéséhez hozzájárul - hangsúlyozta.
   
Emlékeztetett, hogy nehéz két és fél éven vagyunk túl, a koronavírus-járvány, majd az orosz-ukrán háború állítja újabb kihívások elé az országot.
   
Novák Katalin kiemelte: az ország vezetése előre tekint, ezért hoztak létre munkahelyeket megőrző támogatásokat, gyármentő programot is, hogy legyen erő építkezni, ne csak túlélni. A túlélés szükséges, de nem elégséges - mutatott rá.
   
Novák Katalin Magyarország bejárását Győr-Moson-Sopron megye után Komárom-Esztergom megyében folytatja. Csütörtökön Esztergomban Mindszenty József bíboros, hercegprímás sírjánál gyújtott gyertyát, bejárta a felújítás alatt álló bazilikát, majd megbeszélést folytatott a helyi cégvezetőkkel. Pénteken a Magyarok Kenyere ünnepi programjának fővédnökeként Szomorra látogat.
 

MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó