A Vodafone-nal magyarokként is gazdagabbak lettünk
Ha a francia állam akár más országokban is tulajdonolhat víziközműveket és energiaszolgáltatókat, akkor a magyar államnak is természetes joga, hogy a 21. század technológiájában, a nemzetbiztonsági értelemben is jelentős távközlési szektorban is résztulajdonnal rendelkezzen.
2023. január 9. 21:53

technokrata.hu 

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint "minden magyar tudhatja", hogy egy olyan nagy vállalat felvásárlásával, mint a Vodafone, "a közös országunk is erősebb, mi pedig egyenként, magyarokként is gazdagabbak lettünk".

Főoldal

alapjogokert.hu

Pindroch Tamás a Facebook-oldalán hétfőn azt írta: egy ország akkor szuverén és cselekvőképes, ha a gazdaságban is önálló lábakra állhat.
   
"Egy nemzeti közösség erősebb, ha a gazdaság stratégiai kulcsterületein is tulajdont és ezzel befolyást birtokol. Ez egyszeregy" - fogalmazott.
   
A vezető elemző "Nemzeti tulajdonban a Vodafone!" című bejegyzésében közölte, hogy a "deregulációs, privatizáló, mindent kiárusító liberalizmus" kora régen lejárt.
   
Ha a francia állam akár más országokban is tulajdonolhat víziközműveket és energiaszolgáltatókat, akkor a magyar államnak is természetes joga, hogy a 21. század technológiájában, a nemzetbiztonsági értelemben is jelentős távközlési szektorban is résztulajdonnal rendelkezzen - vélekedett.
   
Pindroch Tamás úgy fogalmazott: "az persze érthető, hogy az a baloldal, amelyik 2010 előtt mindent eladott, ami nem volt lebetonozva vagy kipányvázva, majd később azt is privatizálta, ami le volt betonozva - Ferihegyi repülőtér -, most hangosan prüszköl a nemzeti bevásárlás miatt".
   
"A gyurcsányi baloldal ugyanis azt szereti, ha a magyar állam gyenge, erőtlen és kiszolgáltatott, így a nemzetközi multik és bankok azt csinálhatnak idehaza, amit csak akarnak" - folytatta.
   
Hozzátette: "minden magyar tudhatja azonban, egy ilyen nagy vállalat felvásárlásával a közös országunk is erősebb, mi pedig egyenként, magyarokként is gazdagabbak lettünk - ez fáj a baloldalnak, amely legszívesebben az egész országot eladná, ha tehetné".
   
"Ezért prüszkölnek és mondják ma ugyanazt ugyanazok, mint 2010-ben", a Mol visszavásárlásakor. Ma ugyanazok keltik a hangulatot a Vodafone-ba történő bevásárlás ellen, akik a Molt és Ferihegyet is eladták - írta a bejegyzésben a vezető elemző, megjegyezve: az idő nem őket fogja igazolni.
 

MTI
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Dokumentumfilm Batthyány-Strattmann László életéről
  Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök, az esemény másik fővédnöke arról beszélt, hogy "ezekben a nehéz időkben" külön köszönetet érdemelnek azok, akik egy olyan embernek, mint Batthyány-Strattmann László, nemcsak az emlékét őrzik, hanem az életét és példáját is hozzáférhetővé teszik a mai társadalom számára.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
MTI Hírfelhasználó