Budapest lesz Európa kardközpontja
"Szövetségünk vállalta azt, hogy a jövőben otthont ad a kardvívás nemzetközi edzőképzésének" - nyilatkozott a hunfencing.hu oldalnak Csampa Zsolt. - "Az erről szóló megállapodást az európai konföderáció mellett a további három nemzet képviselője írta alá, ugyanakkor a terv a projekt kiszélesítése az egész kontinensre.
2023. január 14. 20:18

olimpia.hu

Ötoldalú megállapodást írt alá az Európai Vívó Szövetséggel Csampa Zsolt, a magyar sportági szövetség (MVSZ) elnöke, az együttműködés értelmében Budapest lesz a jövőben Európa kardközpontja.

Az eseményen ott volt Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is - számolt be róla a hazai szövetség honlapja.
   
Párizsban - a hét végi női és férfi tőr világkupa helyszínén - gyűlt össze a vívóvilág európai részének vezetősége. Giorgio Scarso, az Európai Vívó Szövetség közelmúltban megválasztott elnökének kezdeményezésére a szakemberek kidolgoztak egy olyan munkaprogramot, amely többek között arról szól, hogy az európai nemzetek előrébb lépjenek az edzőképzésben, közös edzőtáborok szervezésében, valamint a kontinens egységes nemzetközi képviseletében. Ebben a főszerepet három, a sportágban nagy hagyományokkal rendelkező ország, Magyarország, Franciaország és Olaszország vállalja majd, de Spanyolország is részt vesz a tervek megvalósításában.
   
"Szövetségünk vállalta azt, hogy a jövőben otthont ad a kardvívás nemzetközi edzőképzésének" - nyilatkozott a hunfencing.hu oldalnak Csampa Zsolt. - "Az erről szóló megállapodást az európai konföderáció mellett a további három nemzet képviselője írta alá, ugyanakkor a terv a projekt kiszélesítése az egész kontinensre. Vállaltuk továbbá azt, hogy az ezzel kapcsolatos szakmai, szervezési és adminisztrációs feladatokat is megoldjuk, szép és hasznos munka elé nézünk legtradicionálisabb fegyvernemünk képviseletében."
   
"A Magyar Vívó Szövetség meghívását köszönettel fogadtam, és remek kezdeményezésnek tartom legeredményesebb olimpiai sportágunk újabb szerepvállalását" - nyilatkozott a szövetség honlapjának Gyulay Zsolt.
   
"Ráadásul igen magas rangú kollégákkal találkoztam és beszélgettem, ugyanis itt volt az olasz sportminiszter és a Francia Olimpiai Bizottság elnöke egyaránt. Természetesen a párizsi olimpia is szóba került az egyeztetéseknél. Ugyancsak ezzel kapcsolatosan napközben tudtam találkozni Habsburg Györggyel, hazánk franciaországi nagykövetével, úgyhogy igazán sűrű napot zárunk" - tette hozzá

MTI
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Dokumentumfilm Batthyány-Strattmann László életéről
  Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök, az esemény másik fővédnöke arról beszélt, hogy "ezekben a nehéz időkben" külön köszönetet érdemelnek azok, akik egy olyan embernek, mint Batthyány-Strattmann László, nemcsak az emlékét őrzik, hanem az életét és példáját is hozzáférhetővé teszik a mai társadalom számára.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
MTI Hírfelhasználó