Boulevard Voltaire: Orbán Viktor mutatja az utat a franciáknak
„A demográfia alapja vagy a tömeges bevándorlás – ahogyan azt Franciaországban tapasztaljuk –, vagy egy határozottan a bölcsők felé forduló politika” – írta a Boulevard Voltaire. A francia lap szerint Orbán Viktor távol áll a média által kialakított „szélsőjobboldali-idegengyűlölő” képtől, a magyar kormányfő politikája azt mutatja, hogy hosszú távon kell cselekedni a közjó érdekében.
2023. január 16. 15:09

Magyarország a bevándorlás ellenzésével és a születésszámmal utat mutat nekünk – írta a Boulevard Voltaire, amelynek cikkét a Mandiner szemlézte. A francia lap beszámolt arról, hogy 2023. január 1-jétől mentesülnek az adó alól azok a harminc év alatti nők, akik úgy döntenek, hogy gyermeket vállalnak vagy örökbe fogadnak. Tavaly pedig a 25 év alatti fiatalok kaptak adómentességet, míg három éve a négy- vagy többgyermekes anyák.

A cikk további, családokat és születést támogató intézkedést sorolt fel. 2021-ben Budapesten került sor a negyedik demográfiai világcsúcsra, ami azt jelenti, hogy a téma fontos. A politika itt találja meg nemesi leveleit: látni és cselekedni a következő nemzedékért, nem pedig a következő választásokért. Orbán Viktor szerint, aki a visegrádi szövetségeseihez hasonlóan nem zavartatja magát a politikailag korrekt körülírásokkal, a választás egyszerű. A demográfia alapja vagy a tömeges bevándorlás – ahogyan azt Franciaországban tapasztaljuk –, vagy egy határozottan a bölcsők felé forduló politika.

A Világbank statisztikái mutatják, hogy Magyarország azon kevés országok közé tartozik a világon, ahol az elmúlt tíz évben emelkedő tendenciát mutattak a születésszámok. 2010-ben Magyarországon 1,25 gyermek jutott egy nőre; 2021-ben 1,6, ami még mindig kevés, de a születést támogató politika hosszú távon meghozza gyümölcsét. A pronatalista politikának megvan az az érdeme, hogy a nemes értelemben vett politikai döntések középpontjába egy lényeges kérdést, a nemzedékek megújulását helyezi. A családbarát intézkedések az ország identitása megőrzésének, de egyben társadalmi rendszere fennmaradásának sarokkövei is.

Az elöregedő társadalmak mindenhol, Franciaországhoz hasonlóan a nyugdíjproblémával szembesülnek. A családpolitika kidolgozása Franciaországban is sürgető kérdés. Azáltal, hogy ott a jelenlegi kormány egyre inkább az anarchikus, kontroll nélküli bevándorlást választja, ami a franciák testi, erkölcsi és szellemi túlélésének rovására megy, az előző kormányhoz hasonlóan történelmi felelősség terheli a lap szerint.

mandiner.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Dokumentumfilm Batthyány-Strattmann László életéről
  Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök, az esemény másik fővédnöke arról beszélt, hogy "ezekben a nehéz időkben" külön köszönetet érdemelnek azok, akik egy olyan embernek, mint Batthyány-Strattmann László, nemcsak az emlékét őrzik, hanem az életét és példáját is hozzáférhetővé teszik a mai társadalom számára.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
MTI Hírfelhasználó