Sajtóklub Lovasék nélkül - Czikó Gábor reagálása
Megszűnik a Magyar ATV-n a Lovas István vezette péntek esti Sajtóklub. Lovas István a döntésről egyértelműen kijelentette, hogy annak nem kereskedelmi oka van. A ma esti műsort a MOM Művelődési Központban tartják. A műsor közvetítésére egyébként sorra jelentkeznek a különböző kábeltelevíziók.
2002. augusztus 23. 17:53
Lovas István az MNO-nak elmondta: telefonon beszélt Czikó Gáborral, aki nehezményezte, hogy a Sajtóklub adásában állítólag elhangzott, hogy erkölcsileg elfogadhatatlan az a módszer, amit az ATV követett, vagyis hogy Tasnádi Pétert egyedül, vitapartner nélkül szerepeltette műsorában. A műsor házigazdája szerint ez nem igaz, a Sajtóklub tagjai nem emlékeznek arra, hogy ez akkor elhangzott. "Ha ez elhangzott volna, ez a minimum, mert olyan galád és alávaló dolgot csináltatok, ami párját ritkítja a magyar médiában" - idézte fel Lovas István azt, amit Czikó Gábornak telefonon mondott.

A rövid telefonos szóváltás során kiderült, hogy az ATV vezetősége nem tud kooperálni Lovas Istvánnal, és ennek következményeképp a pénteki Sajtóklub megszűnik a Magyar ATV-n. Lovas István hangsúlyozta, hogy nem önként távozik, változatlan stábbal, bármikor hajlandók folytatni a Sajtóklubot.

Mint az MTI-nek elmondta, több forrásból úgy értesült, hogy az ATV elnöke már tárgyalt Debreczeni Józseffel, állítólag a jövő héten ő vezetné a Sajtóklubot. Lovas István szerint "a jelenlegi kormány olyan mértékben gyakorol nyomást Czikó Gáborra és az ATV-re, hogy már heti egy órában sem merészeli vállalni azt, hogy valaki ellenvéleményt mondjon". Az újságíró szerint az ügyben egyébként egyáltalán nem Czikó Gábor a hibás.

Lovas István a történtekhez hozzáfűzte, hogy a döntésnek azért sem lehet kereskedelmi oka, hiszen a Sajtóklub a tévécsatorna egyik legnézettebb műsora, mely 1,4 milliós nézőszámával jóval megelőzi az Újságíróklubot.

A műsor közvetítésére a kerületi kábeltelevíziók sorra jelentkeznek. A ma esti műsort a nyilvánosság előtt este 8-kor tartják meg a MOM Művelődési Központban (XII. Csörsz utca 18.) .

* * *

Ha a mi televíziónk erkölcstelen, akkor Lovas Istvánnak, mint erkölcsös embernek semmiképpen nem szabad itt dolgoznia, ez ilyen egyszerű - mondta Czikó Gábor, a Magyar ATV elnök-vezérigazgatója Lovas István közlésére reagálva.

A média vezetője a műsor házigazdájának szavait cáfolva úgy nyilatkozott, hogy a péntek esti Sajtóklub nem szűnik meg, még ha a múlt héten Lovas István erkölcstelennek is nevezte az ATV-t. Czikó Gábor jelezte: az ATV-nek semmi köze nincs ahhoz a vitához, amely Lovas István és Tasnádi Péter között zajlik. Úgy vélte: az kettejük belügye, az ATV csak a nyilvánosságot biztosította. „Az ATV egyik felet sem sértette meg” - tette hozzá.

Czikó Gábor a Lovas Istvánnal folytatott telefonbeszélgetést felidézve elmondta: megkérdezte tőle, fenntartja-e véleményét, s arra az újságíró igennel felelt. Az ATV vezetője arra kérte, gondolja át még egyszer, ám ha nem változtat álláspontján, nélküle, új stábbal fog zajlani a péntek esti Sajtóklub.

Czikó Gábor nem sokkal a péntek esti műsorkezdés előtt jelezte, nincs szándékában megszüntetni a Sajtóklubot, az mindenképpen folytatódik.

(MNO, MTI nyomán)

Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Gulyás: 663 milliárd forint kerül a járványügyi alapba
  A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot, ami a gazdaság védelmére és újraindítására létrehozott alapban áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosítanak, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az online kormányinfón.
 • A rendeleti kormányzásról és a lelki patikáról
  Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás.
 • Magyarországon megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a járvány elleni védekezésben
  Egy hónapja regisztrálták az első megbetegedéseket Magyarországon, é megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy a jó idő ellenére is tartsák be az emberek a korlátozó intézkedéseket.
MTI Hírfelhasználó