Álmok álmodói – új kiállítás a Millenáris Parkban
2001. december 18. 10:39
A magyar tudomány, ipar, technika, művészet és kultúra kiemelkedő személyiségeit és találmányait mutatja be az "Álmok álmodói - világraszóló magyarok" című tárlat, amely a 13 ezer négyzetméternyi kiállítóközpontban látható a Millenáris Parkban, Budapesten. Az állandó tárlatot Orbán Viktor miniszterelnök nyitott meg a Millenáris Parkban hétfőn tegnap.

A tárlat célja nemcsak az, hogy tematikusan felvonultassa a magyarok találmányait, kezdeményezéseit, hanem az is, hogy kedvet csináljon a felnövekvő nemzedékeknek a kulturális, tudományos, technikai, művészeti, ipari életben való kreatív részvételhez.

A kormányfő megnyitó beszédében úgy fogalmazott: az értékteremtés a fejünkben kezdődik. Ha a magyar nemzet nem hisz saját sikerességében, hogyan várhatná el bárkitől, hogy higgyen benne? – tette hozzá.

Orbán Viktor megjegyezte: egyetlen egyszer fordult elő, hogy az Egyesült Államok elnöke egymást követő években egyazon nemzetből válasszon magának tudományos főtanácsadót. Ez a nemzet a harmincas években a magyar volt. - Ezzel a kiállítással emléket állítunk az államalapítás 1000. évfordulójának, ez a kiállítás rólunk szól – mondta az államfő.

(MTI nyomán)

Címkék:
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
  • Állam- és kormányfők a demográfiai csúcson
    Közös konferencianyilatkozatot ír alá Orbán Viktor miniszterelnök az eseményen részt vevő állam- és kormányfőkkel a csütörtökön kezdődő IV. budapesti demográfiai csúcson - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó