Elhunyt Jovánovics Miklós, az Élet és Irodalom volt főszerkesztője
2002. szeptember 21. 16:30
Életének 71. évében elhunyt Jovánovics Miklós József Attila-díjas kritikus, a Művészeti Alap irodalmi díjazottja pénteken. Pályáját a Magyar Nemzetnél kezdte, majd 1957 és 1964 között az Élet és Irodalom munkatársa, később szerkesztője volt. 1968 és 1974 között az Új Írás, majd 1974 és 1982 között az Élet és Irodalom főszerkesztőjeként dolgozott. Jovánovics Miklós öt éven keresztül volt az Írószövetség főtitkára, 1986-tól 1990-ig a Magvető Kiadót vezette.

(MTI nyomán)

Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók
  Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A járvány legyűrte a globalizmust
  A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni.
 • Csak délig vásárolhatnak az idősek
  Teljesen új, eddig példátlan gyakorlatra vált át a kereskedelem, a járvány elleni védekezés részeként a 65 év felettiekre vezettek be korlátozást a vásárlásoknál.
MTI Hírfelhasználó