Nagy az Isten állatkertje - karácsonyi giccseink
Egy bólogató Jézus-figura viszi a pálmát a világ legszörnyűbb karácsonyi giccsei között. A bólogató kutyák mintájára műanyagból készült, 20 centi magas, kézzel festett figurát az autókba ajánlják gyártói.
2002. december 11. 09:28
Ennél jóval drágább a második helyen álló felfújható templom. Feltalálója a southamptoni Mike Gill: a 14 méter magas valami a gyerekek ugráló váraira emlékeztet, van benne pad, szószék és minden egyéb kellék. Gill esküvőkre és más hasonló alkalmakra szánta. Csodálkozik is, hogy napi 3100 eurós áron még senki nem bérelte ki.

A felhős kék égen aranyló keresztekkel díszített bokszer-alsónadrág a harmadik helyezett: miután régen van már keresztényeknek való autó-lökhárító és például hűtőszekrény, az új alsónadrág még feltáratlan, szűz területekre juttathatja el az igét.

A giccstoplistát a Ship of Fools - vagyis a Bolondok Hajója - című brit keresztény szatírikus internet-folyóirat honlapjának szerkesztői állították össze a "világtermésből", a listáról pedig a Kurier című bécsi lap "csemegézte" ki a "legjobbakat".

A "dobogósokon" kívül émlítést az az ágynemű, amelynek mintázata a tízparancsolatot ábrázolja a két kőtábla formájában - angol szöveggel. Főleg a Ne paráználkodj! felirat remek kedvcsináló a hitvesi ágy paplanján. Ára 60 euró. A lap a hatodik helyre az apa-fiú-szentlélek Lego-szetet tartotta érdemesnek: ennek különös vonása, hogy a szentlélek leginkább egy fehér lepedős kis kísértetre emlékeztet, kedvező viszont, hogy már 30 euró körül beszerezhető.

Hetedik egy fejetlen Ádámot és Évát különösen túlfejlett bordákkal mintázó só- illetve borstartó lett. Nyolcadiknak egy, a kisbabák fogzásakor használatos műanyag rágóka "futott be", amely fehér, rózsaszín és világoskék színben Jézus nevét formázza. Ezután következik az utolsó vacsora ismert ábrázolása lebeg kis műanyag lapon színtelen folyadékban. Van azután kizárólag medveszereplős jászol: az összes mackó ruhában van és a gyártó szerint az egész olyan édes, hogy elolvad tőle az ember. Ára 60 euró. Az utolsó előtti helyen "A mi lelkészünk" című figura áll: ez Superman típusú férfiút mutat kétsoros öltönyben, egyik kezében a Bibliával, másikkal a szószékre támaszkodva, ára 50 euró.

A kiemelkedő giccsek sorát az "evangéliumi kocka" zárja. A Bolondok Hajója szerint a Rubik féle bűvös kockára emlékeztet, valójában azonban inkább egy másik játék nyomán készült: a kocka minden lapját négy felé osztották, s úgy rögzítették egymáshoz, hogy különféleképpen lehessen összehajlítgatni. Ha jól csináljuk, (eléggé primitíven rajzolt) bibliai jeleneteket kaphatunk.
Ha netán valakit közelebbről is érdekelne valamelyik remekmű, a magát "a keresztény nyugtalanság internetes újságjának" nevező Bolondok hajójának honlapján - www.shipoffools.com meg is rendelheti.

(MTI nyomán)

Címkék:
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • A nemzet védelme a történelem értelme
  Számunkra nem célja van a történelemnek, hanem értelme: az, hogy fennmaradjon az a nemzet, amelynek része vagyunk, és az a kultúra, amely otthonunkká teszi a szülőföldünket.
 • Róna Péter és a magyar valóság
  Ráadásul érzek Róna szavaiban egy jó adag liberális intoleranciát is: ha nem úgy gondolkodtok, mint mi, nyugatiak és nyugatimádók, akkor csak és kizárólag keletiek és barbárok lehettek.
 • Bayer: A hetedik koporsó
  A mi tisztünk bebizonyítani, hogy hiába ácsolják újra és újra a koporsóinkat, soha, senkinek nem fog sikerülni.
MTI Hírfelhasználó