Néphagyományőrző internetes rádió
A Kárpát-medence néphagyományainak népszerűsítésére hozták létre Európa első internetes folkrádióját. A világhálón elérhető adó sugárzását a http://www.folkradio.hu címen követhetik nyomon az érdeklődők.
2003. március 29. 16:26
Kapcsolódó oldalak
> A rádió honlapja
A webfelületen olvasható tájékoztató szerint az egy évvel ezelőtt nonprofit kezdeményezés alapján létrehozott folkrádiót mostantól az idén januárban bejegyzett Folkrádió Közhasznú Alapítvány működteti, s tartja fenn; a rádió kárpát-medencei népzenét sugároz.
Az internetes adó fenn kívánja tartani függetlenségét és nem kíván anyagi nyereségre szert tenni tevékenységéből - írják.

Az internetes adó látogatóit és hallgatóit arra bíztatja, küldjenek be riportokat, amatőr műsorokat, zenei felvételeket. A rádió Magyarországról és a tengerentúlról is a Magyar Internet VilágRádió 3.0 Plusz verziójának ingyenes letöltésével érhető el.

A http://www.folkradio.hu honlapon az internetes rádión kívül egy bárki által bővíthető dalszöveg-adatbázis, eseménynaptár, linktár is található.
A rádiót működtető közhasznú alapítvány célja a Kárpát-medence népi hagyományainak megismertetése és népszerűsítése mellett, többek között az is, hogy a felhalmozott népdalszöveg-kincseket feldolgozza, együttesek, előadók és amatőrök számára megszólalási lehetőséget biztosítson.

A rádió első nyilvános rendezvényét a hét végén tartja a XXII. Táncház találkozó keretében, ahol kerekasztal-beszélgetésen elemzik a népzene helyzetét az elektronikus médiában.

(MTI nyomán)

Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Orbán: Az egész kontinenst háborús infláció sújtja
  Az egész kontinenst háborús infláció sújtja - jelentette ki Orbán Viktor a DK-s Kálmán Olga kérdésére válaszolva, részletezve, hogy melyik államban mekkora a pénzromlás.
 • Ezért bukta el az ellenzék a vasárnapi időközi választásokat
  Bár időközi választásokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a hétvégi eredmények figyelmezető jelek lehetnek a baloldal számára. Mráz Ágoston Sámuel szerint például azt támasztják alá, hogy a Fidesz nem esélytelen Budapesten, míg Nagy Attila Tibor úgy véli, ha minden így marad, számos ellenzéki polgármester és önkormányzati képviselő már most elkezdhet aggódni a követező önkormányzati választások kimenetele miatt.
 • A magyar vármegye hagyománya és jövője
  A királyi vármegye Szent István kora óta a magyar közigazgatás alapvető közigazgatási egysége volt.
MTI Hírfelhasználó