MédiAnettka: Sajtó, Szabadság!
Az országos televíziók nem hajlandók leadni a magyar béketüntetések tudósításait - mondják a békeaktivisták. Ma az ismert magyar békeaktivisták külföldre járnak tüntetni.
2003. április 4. 15:24
Igen meglepődtünk, amikor Anettka médiafigyelőjéhez tévedtünk a csatornák közötti válogatás közben. Azután rövidesen be kellett látnunk, hogy a magyarországi tájékoztatásban tapasztalható borzasztó mértékű erózió, a tájékoztatási szerepek és kompetenciák, nem utolsósorban személyiségek leépülése idején nem is lehet másként. Sőt, Anettka médiafigyelője egy kultúrált beszélgetés létező problémákról. Sőt, Anettka megtanult beszélni, és ma sokkal profibb módon vezet egy beszélgetős műsort, mint bármelyik csúcstévés moderátor.

A beszélgetés tárgya sem volt akármi. Ismert békeaktivisták beszéltek arról, hogy nálunk nem téma a béketüntetés, a média fel sem vesz ilyesmit. Igaz, a rendőrök is megtesznek mindent, hogy az esetleges békeakciókat ne lehessen megörökíteni. Ha mégis sikerülne, akkor az országos televíziók nem hajlandók ledni, mondják a békeaktivisták. Ma az ismert (nem baloldali) békeaktivisták külföldre járnak tüntetni. A hazai baloldali békemozgalom pedig aláveti magát a magyar baloldal végsőkig odaadó amerikabarátságának.

Vonatkozó hír, hogy a Magyar Televízió megszünteti összes zöldműsorát. Vagyis a Gaiát és A kölcsönkapott Földet. Az új kulturális igazgató, Baló György teszi ezt.

Pető Iván szerint jócskán kritizálható a Magyar Televízió jelenlegi vezetése a különböző műsorkészítési szerződések miatt, ugyanakkor jelentős előrelépésnek nevezte, hogy - elsősorban az SZDSZ kezdeményezésére - nyilvános lett a köztévével szerződést kötő cégek és személyek listája.

Miként függ össze mindez a mai médiahelyzettel? Hát úgy, hogy a közösből kivett források keveseké, a viszont a szégyen közös.

(gondola,cgp)>

Címkék:
  • Infantilizmus a parlamentben
    A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
MTI Hírfelhasználó