Nemzeti rockopera 1956-ról
Elkészült a teljes szövegkönyve az 1956, aki magyar velünk tart című nemzeti rockoperának. A dalok fele a napokban jelent meg CD-n. Az alkotók - Jenei Szilveszter zeneszerző, Adorján András és Kocsis L. Mihály szövegíró.
2001. október 18. 15:23

Az olimpiai és háromszoros magyar bajnok sakkozó, Adorján András, a készülő rock-opera szellemi atyja elmondta: a darab a mártírhalált halt és az életben maradt ötvenhatosoknak állít emléket. Nem titkolt céljuk az is, hogy a fiatalság, megismerve az operát, a jelenleginél nagyobb érdeklődéssel forduljon 1956 története felé.

A szerzők ismertetése szerint továbbra is a magánszemélyek által tavaly nyáron létrehozott "Aki magyar velünk tart" Alapítvány az egyetlen támogatója a produkciónak. A darabot oratóriumi formában állítják színre, a korabeli események pedig színpadi kivetítőn elevenednek meg. Az előadás közreműködői között van Varga Miklós, Nagy Feró, Deák Bill Gyula, Szabó Csilla, Tóth Renáta, Dörner György, Gesztesi Károly és Makrai Pál. (MTI)

Címkék:
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó