Orbán Viktor: még nem jött el az ideje, hogy egymásnak feszüljenek az erők
A hagyományos pártvilágok korszaka véget ért, amire most szükség van, az több mint párt, az egy szövetség - jelentette ki Orbán Viktor a Vas megyei polgári körök találkozóján vasárnap Jákon.
2003. április 27. 21:43
Napjaink legfontosabb kérdése, hogy a polgári nemzeti értékrendet követő embereknek sikerül-e létrehozniuk azt a közéleti erőt, amely nemcsak ideig-óráig van jelen és azután szétszalad, nemcsak egy választást képes megnyerni, hanem mindig megkerülhetetlen, meghatározója lesz Magyarország szellemi, lelki életének.

A következő években kitartó, sokszor egyáltalán nem lelkesítő aprólékos munkára van szükség, az egyes embereknek kell külön-külön szövetséget kötniük egymással.
"Tudom, hogy sokan vannak közöttünk akik alig várják, hogy történjen egy jelentős változás, de még nem jött el az ideje, hogy egymásnak feszüljenek az erők."

A Fidesz május 17-én tartja a megújulást és kibővülést célul kitűző kongresszusát, ahol szavai szerint felelősséget kívánnak vállalni a nemzeti polgári egység megépítéséért.

Az európai uniós csatlakozással kapcsolatban kijelentette: az EU-tagság gondolati csábítást jelent, ami arról szól, hogy a tagság elnyerése után már nem Magyarországon, hanem valahol messzi idegenben a távolban dőlnek el dolgaink.
"A magyar jövő nem Brüsszelben, hanem a magyar városokban és a falvakban dől el."

Ezer éve Szent István már "szerelemházasságot" kötött Európával, a most aláírt szerződés pedig az érdekekről szól. Megfogalmazása szerint "nem mi tartunk Európába, hanem Európát engedjük be Magyarországra, amely korábban már jelen volt nálunk és akkor is jól érezte magát".

Beszédében a gazdademonstrációkról is szólt. Az a körülmény, hogy Magyarországon az állattartók jelentős része kilátástalan helyzetben van, a nekik nyújtott támogatások pedig ténylegesen nem hozzájuk jutnak el, hanem exporttámogatás formájában kereskedők zsebébe vándorolnak, olyan hiba, amely az elmúlt négy évben nem volt jellemző.
"A mostani vitákban ami a gazdák és a kormányzat között van, politikai nézettől függetlenül elmondható, hogy az igazság a gazdák oldalán áll."

Hende Csaba a polgári körök koordinátora a találkozón beszámolt arról, hogy Magyarországon az elmúlt egy évben 11 ezer polgári kör alakult, amelyeknek jelenleg 150 ezer tagja van. A körök "politikai és szellemi vezetőjüknek" Orbán Viktort tartják, céljuk pedig a jelenlegi hatalmi elitnek a vezetésből való eltávolítása, leváltása.

(MTI nyomán)

Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó