Elhunyt Horváth Tivadar színművész
Életének 83. évében, hosszú szenvedés után otthonában elhunyt Horváth Tivadar Jászai Mari-díjas érdemes művész április 30-án Leányfalun.
2003. május 2. 11:57
Horváth Tivadar 1920. március 19-én született Budapesten. A neves színész, rendező, énekes, konferanszié szerda esti haláláról a művész özvegye tájékoztatta pénteken az MTI-t.

Horváth Tivadar tanulmányait az 1930-as években a Zeneakadémián végezte hegedű és zeneszerzés szakon, majd a Pázmány Péter Tudomány Egyetemen művészettörténetet tanult. A művész az 1940-es évek első felében a szegedi és a pécsi színházban lépett fel, majd a háború után a Szabad Színházban, a Magyar Színházban, a rádió színtársulatánál, a Belvárosi Színházban, a Művész Színházban. Íp>Az 1950-es években az Úttörő Színház, a Vidám Színpad és a Fővárosi Operettszínház főrendezője, majd az 1960-as években a Petőfi Színház tagja, a Vidám Színpad, a Kis Színpad tagja, főrendezője.

Horváth Tivadar 1948 és 1951 között a Színház és Filmművészeti Főiskola tanára is volt.
A művész 1956-ban Jászai Mari-díjat kapott, 1980-ban érdemes művész lett. Horváth Tivadar temetéséről később intézkednek.

(MTI nyomán)

Címkék:
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó