Bírósági megrovást kapott Maczó Ágnes
A büntetőeljárás megszüntetése mellett megrovásban részesítette G. Nagyné Maczó Ágnest, az FKGP alelnökét a Fővárosi Bíróság szerdán meghozott jogerős határozatával abban a becsületsértési perben, amelyet a politikus 1998 márciusában elhangzott nyilatkozata miatt indított ellene Várhelyi András, kisgazda országgyűlési képviselő.
2002. január 16. 13:14

A másodfokon eljáró bíróság végzésével megváltoztatta, enyhítette a PKKB határozatát, amely nem jogerősen egy év próbára bocsátásra és a perköltség megfizetésére kötelezte G. Nagyné Maczó Ágnest. A bíróság megszüntette a vádlott ellen indított büntetőeljárást, foganatosította a megrovást és felhívta G. Nagyné Maczó Ágnes figyelmét, hogy tartózkodjon bűncselekmények elkövetésétől.

Várhelyi András volt kisgazda, jelenleg független képviselő azért indított magánvádas eljárást G. Nagyné Maczó Ágnes ellen, mert sérelmezte az 1998. március 19-én a Napkelte című műsorban elhangzott nyilatkozatát. Azt kifogásolta, hogy a Torgyán József lakásánál történt robbantás után G. Nagyné Maczó Ágnes azt feszegette, hogy annak okát a politikus közvetlen környezetében kell keresni, ahol moszkoviták, kommunisták, maffiózok és ügynökök találhatók. Amikor a műsorvezető rákérdezett, hogy kire gondol, Várhelyi András nevét mondta.

A bíróság szerint az interjú alanya jelen esetben beleesett abba a csapdába, hogy a vitatott nyilatkozatban megnevezett valakit, anélkül, hogy hangsúlyozta volna: a műsorvezető kérdésére adott felelet a beszélgetés nem minden előzményére vonatkozik.

(MTI nyomán)

Címkék:
  • Egy félrecsúszott Jeanne d’Arc
    Az már messziről is látszik, hogy ennek a témának két fontos vetülete van, kár, hogy erről az autentikus 168 óra megfeledkezett, vagy legalábbis összekevert.
  • Életben akar maradni – rasszista!
    A híres brit történész, Paul Johnson már 1983-ban megírta: „Ám a hetvenes évekre az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett, és rosszul átgondolt beavatkozásaival inkább előmozdította, mint gátolta a kegyetlenséget.” (A modern kor, XX. Század Intézet, 2000.; 793. oldal)
MTI Hírfelhasználó