Kézilabda - Lezárult Farkas Ágnes ügye
Hosszú vita végére tett pontot a Herz-FTC női kézilabdacsapata és a klubtól távozó Farkas Ágnes válogatott átlövő a magyar szövetség csütörtöki, problémamegoldó tárgyalásán.
2003. július 10. 17:34
A közel 3 órás megbeszélésen eldőlt, hogy a fővárosi együttes felhatalmazza Sinka Lászlót, az MKSZ főtitkárát, kiadhatja a dániai Aalborgba készülő klasszis játékengedélyét az európai szövetségnek, amely aztán hozzájárul Farkas külföldi szerepléséhez.

Az ügy előzménye: a tavalyi Eb gólkirálynője annak ellenére kívánt eligazolni, hogy még egy évig szóló megállapodás köti az FTC-hez, azonban szerinte több ízben is szerződésszegés történt. A klub ezt vitatta, s egészen mostanáig nem járult hozzá a távozáshoz.

Maglódi Lajos, a Herz-FTC szakosztály-igazgatója az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy az anyagiakat is beleértve minden vitás pontban sikerült megállapodni Farkassal, akit ezúttal élettársa, Füzesi Sándor, illetve ügyvédje képviselt. - Sem a játékos, sem az FTC érdekei nem sérültek - tette hozzá. Sinka László kiemelte, hogy az egyhónapos vitát sikerült kultúráltan lezárni: - A Ferencváros hozzájárult, hogy az MKSZ kiadja Farkas játékengedélyét az európai szövetségnek, amely aztán ezt továbbítja a dán szövetségnek és a dán klubnak.

Az majd a magyar szövetségre vár, hogy betartassa az Aalborggal a válogatottakra vonatkozó nemzetközi szabályokat, hogy Farkas minden körülmények között a decemberi, horvátországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő csapat rendelkezésére álljon.

(MTI nyomán)

Címkék:
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó