Búcsú a Pannontól - Indul a Magyar Zene Rádiója
Eddigi szlogenjét kívánja a jövőben névként használni a Pannon Rádió. A társaság kérte a médiahatóságot, hogy jegyezze be a Magyar Zene Rádiója elnevezést. A botrányok után ezzel a névvel szándékozik helytállni a magyar piacon.
2003. július 19. 13:06
"A társaság a héten kérte a médiahatóságot, hogy jegyezze be a Magyar Zene Rádiója elnevezést" - közölte Gidófalvi Attila, Gidó Média Kft. ügyvezető igazgatója. "Az elmúlt időszak botrányai után ezzel a névvel nem lehet megfelelni a magyar piacon".

A Pannon Rádió 2000 őszén kezdte meg működését. A társaságban nem sokkal később szerzett - ajándékozással - 26 százalékos tulajdonrészt a Csurka István MIÉP-elnök által életre hívott Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány, amellyel a kft. tavaly májusban szakított. Ekkor minden, a rádióhoz fűződő jog birtokában lévő Gidófalvi Attila új helyről kezdett műsort sugározni. A Hírközlési Felügyelet végül mintegy féléves vita után záratta le az alapítvány által - a hatóság szerint szabálytalan módon - működtetett adót.

A Gidófalvi-féle Pannon Rádió ekkortól sugározza ismét adását. Az alapítvány stúdiójából szóló műsor jelenleg az interneten fogható, ám a csapat arra készül, hogy műholdas médiumot indítson Rákóczi Rádió néven. Az ügyvezető igazgató, aki több alkalommal is megpróbálta tulajdonosi taggyűlésen kizáratni a cégből az alapítványt, egy hónapja vesztette el jogerősen azt a pert, amelyben visszakövetelte az ajándékozott tulajdonrészt.

(MTI nyomán)

Címkék:
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó