Közlekedési affér is lehetett Szász megveretése – egy durva BRFK variáció – gondola kommentárral
A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy nem előre kitervelten, hanem közlekedési affér során bántalmazták Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét.
2003. augusztus 15. 14:54
A rendőrség minden lehetséges variációt megvizsgál, így azt is, hogy egy véletlenszerűen kialakult közlekedési szituáció során bántalmazták a PSZÁF elnökét június 18-án a hajnali órákban, Budapesten - közölte Bodnár Zsolt alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának vezetője.

Tény, hogy a lefoglalt kerékpár "műszaki hibás" volt, szorult a kereke, ami annak következtében is előfordulhatott, hogy a kerékpárost esetleg elsodorhatta a PSZÁF elnöke által vezetett autó.

A rendőrség által felkutatott tanú vallomása szerint Szász Károlyt egy ember bántalmazta, és a korábbi hírekkel ellentétben nem baseballütővel, hanem egy seprűnyéllel.

Megjegyezte: az is elképzelhető, hogy a bántalmazó, aki esetleg a kerékpáros mellett futott, a PSZÁF elnöke és a biciklis között kialakult szóváltás során avatkozott közbe, és ütötte meg Szász Károlyt.

Bodnár Zsolt elmondta: továbbra is érvényben van az egymillió forintos jutalom annak, aki érdemben segíti a nyomozást.

(MTI nyomán)

***

Na, azért ez már durva! – mondhatnánk pestiesen. A rendőrség feltételezéseket bocsát közre. „Lehetséges variációkat!” Élettől idegen, roppant mód átlátszó, és ami a fő, nem megalapozott, nem bizonyított feltételezéseket! Úgy is mondhatnánk, Bodnár Zsolt alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának vezetője "beletalálgat a nyitott mikrofonba”… Derék dolog, ha az ilyesmit megvizsgálja a rendőrség. De etikus dolog az ilyesmit a nagy nyilvánosság előtt, ne adj Isten folytatólagosan elkövetni?

Rengeteg kérdésünk lehet persze… Vajon a „műszaki hibás” kerékpáron megtalálták Szász Károly kocsijának festéknyomait? Ha igen, akkor ezt miért nem teszik/tették közzé? Hiszen akkor nincs ügy. Vajon a szemtanú a csattogó „seprűnyél” láttán nem hívta a rendőrséget? És hogy kerül egy futó ember kezébe seprűnyél, kivált, ha az illető egy velocipédával igyekszik lépést tartani? (Bizonnyal nem Harry Potter volt az illető…)

Tegyük fel még a kérdést a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának derék vezetőjének szellemében: mi képzelhető még el? Talán, hogy a rendőrség teljesen inkompetens és nem találja a tetteseket? Ez persze nehezen képzelhető el. Akkor meg miért etetnek minket ilyen csacsiságokkal? Tényleg, MIÉRT?

Lassan ott tartunk, hogy nekünk kell figyelmeztetni a rend őreit, hogy az áldozatot is megilleti az ártatlanság vélelme! Ezek a "variációk" alkalmasak egy ember hitelének teljes lejáratására. A BRFK-éra pedig aztán teljesen alkalmasak.

(gondola)

Címkék:
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • Orbán: Európa a nemzetek hazája
  Európa a nemzetek hazája – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál tartott ünnepi beszédében. Úgy fogalmazott: akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, mind bevándorláspártiak.
 • A hétköznapok adta helytállás dicsősége
  Erich Lessing, Burghardt Ferenc, Fényes Tamás, Tóth László, Horling Róbert, Munk Tamás és Mező Sándor felbecsülhetetlen értékű kortörténeti felvételei az MTVA archívumának válogatásában.
 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt
  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri '56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.
MTI Hírfelhasználó