Az SNS feljelentette Durayt
2002. január 31. 02:06
A soviniszta Szlovák Nemzeti Párt (SNS) két parlamenti képviselője bűnvádi feljelentést tett Duray Miklós ellen. Azt állítják, hogy a kedvezménytörvény kérelmezőit segítő szlovákiai irodák törvényellenes tevékenységet fejtenek ki, mert a magyar titkosszolgálat számára szlovákiai állampolgárokról gyűjtenek adatokat.

Viliam Oberhauser és Miroslav Kotian szerdán váratlan "képviselői terepszemlét" tartott a Szövetség a Közös Célokért (SZKC) nevű szervezet által működtetett közvetítőirodák egyikében, Révkomáromban. Feljelentésüket több újságíró jelenletétében tették meg a révkomáromi rendőrségen. Panaszuk szerint az irodák törvénytelen tevékenységet fejtenek ki, és ezzel a Szlovák Köztársaság biztonságát fenyegetik.

A képviselők azt állítják, hogy a Durayval együttműködő SZKC a Magyar Köztársaság pozsonyi nagykövetségével kötött egyezmény értelmében olyan adatokat gyűjt Szlovákia állampolgárairól, amelyek aztán a magyar belügyminisztériumban kerülnek feldolgozásra, és így a magyar titkosszolgálathoz is eljuthatnak. De mert tartalékos katonasorban álló emberek adatait is gyűjtik, fennáll a veszélye annak, hogy a magyar kedvezménytörvény kínálta előnyök révén ezeket a - szlovák államnak bizonyos kötelességekkel tartozó - személyeket megvásárolják.

A feljelentők luxusszínvonalúnak találták a bepanaszolt iroda (irodák) számítógépes felszereltségét, és azt állítják, hogy ezeket a szlovák adófizetők pénzéből, nevezetesen abból az állami támogatásból vették, amelyet a szlovák állam a nemzetiségi kultúra támogatására juttat a Csemadoknak. Következtetésük szerint "a szlovákok így a saját államuk elleni tevékenységet finanszírozzák".

(MTI nyomán)

  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó