Eörsi Mátyás hamisan vádolt - pert vesztett
Megnyerte a Defend Security Kft. elsőfokon azt a személyiségi jogi pert, amelyet Eörsi Mátyás szabad demokrata országgyűlési képviselő ellen indítottak a cég jó hírnevének megsértése miatt. A szabaddemokrata politikus a nyilvánosság előtt többször is azt állította, hogy a Defendnek 500 millió forintos köztartozása van.
2002. február 8. 21:22
A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteki tárgyalásán Eőrsi Mátyás nem tudta bizonyítani állítását. A bíróság kimondta, hogy Eörsi Mátyás valótlant állított és ezzel megsértette a cég személyiségi jogait.

A képviselőt a határozatban eltiltották a további jogsértésektől és 800 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére kötelezték.

Eörsi bejelentette: fellebbez a bíróság döntése ellen.

(MTI nyomán)

Címkék:
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó