Negyeddöntős a Skaliczki-csapat!
A magyar férfi kézilabda-válogatott 30-29-es vereséget mért az aranyra is joggal pályázó Németországra. Negyedik lett Likerecz Gyöngyi. Bejutott a legjobb hat közé a női vízilabda-válogatott. Ötödik helyen végzett a női párbajtőrcsapat. Annus Adrián és Pars Krisztián bejutott a kalapácsvetők vasárnapi döntőjébe. Vegyesváltónk még a négy éve ezüstérmes ausztrál váltót is leúszta, így bejutott a döntőbe.
Utoljára frissítve: 2004. augusztus 21. 00:30
2004. augusztus 20. 09:36
Kapcsolódó anyagok
> A gondola olimpiai dossziéja

Atlétika: Kürti, Szeglet, Boros és Papp is búcsúzott

Nem jutott döntőbe női diszkoszvetésben Kürti Éva. A Salt Lake City-i téli olimpián még bobosként induló atléta egyéni legjobbjától (59.05 m) hat és fél méterrel elmaradt, összesítésben a 39. helyen végzett a selejtezőben 52.52 méteres dobásával.

Egyéni legjobbjától (45.43 mp) elmaradva nem jutott be a középfutamba Szeglet Zsolt a férfi 400 méteres síkfutásban. Szeglet 46.16-os idejével a negyedik helyen végzett az előfutamában.

Már bizonyos, hogy nem jutott be a férfi magasugrás döntőjébe Boros László. A fiatal magyar atléta 2.15 méterig jutott, a 2.20-on mindhárom kísérlete során leverte a lécet.

Búcsúzó atlétáink számát gyarapította sajnos Papp Krisztina is a szombat este során, miután az 5000 méteres síkfutás selejtezőjében 15:58.44-es idővel a 32. helyen végzett. Papp ezzel igencsak elmaradt 15:20.31 perces egyéni legjobbjától.

Súlyemelés: Likerecz lecsúszott a dobogóról

A női súlyemelők 75 kg-os mezőnyében Likerecz Gyöngyi miután 115 kg-ot szakított, elsőre kilökte a 142,5 kilót. Ezt követően 145-tel és 147-tel próbálkozott, de nem sikerült teljesítenie. Ezzel végül a negyedik helyen végzett.

Bedák Zsolt nem bírt Tretyákkal

Az 54 kilós súlycsoportban Bedák Zsolt 27-24-es vereséget szenvedett az ukrán Tretyáktól, így nem jutott be a legjobb nyolc közé.

Továbbjutottak a vízilabdás lányok

A magyar női vízilabda-válogatott 5-4-re legyőzte Kanadát, így csoport harmadikként bejutott a legjobb hat közé. Faragó Tamás csapata a negyeddöntőben az olaszokkal találkozik.

Lendületben a Skaliczki-csapat - nyolc között a férfi kézilabda-válogatott

Ismét lendületesen kezdte játékát a magyar férfi kézilabda-válogatott. Ezúttal az olimpiai bajnoki címre is esélyes, Európa-bajnok, és vb-ezüstérmes Németország ellen fejtettük ki ellenállásunkat. A franciák elleni mérkőzéssel ellentétben most támadásban is pazar teljesítményt mutattunk, és még emberhátrányban is betaláltunk. Átlövőink szinte szárnyaltak... (Bizonyítja ezt az is, hogy Nagy László csak az első félidőben több gól lőtt, mint az eddigi meccseken összességében.)

Szerencsére a fordulást követően sem volt ez másképp. Talán csak egyetlen kivetnivalót találhattunk mieink játékában, hogy most is sorra kihagytuk a büntetőket. Mentségünkre szolgáljon, hogy Fazekas nem egy hetest hárított bravúrasan.

Magyarország - Németország 30-29 (17-14)
Magyar gólok: Nagy 11, Perez 5, Laluska 4, Diaz 3, Gál 2, Iváncsik 2, Császár, Mezei, Pásztor

A magyarokkal azonos csoportban szereplő görög férfi kézilabda-válogatott legyőzte Brazíliát, így a mai németek elleni mérkőzéstől függetlenül a magyar válogatott bejutott a legjobb nyolc közé.

A-csoport:
Koreai Köztársaság-Izland 34-30 (16-13)
Spanyolország-Szlovénia 41-28 (18-15)

B-csoport:
Görögország-Brazília 26-22 (13-9)

Ötödik lett a párbajtőrcsapat

A női párbajtőrvívók alsó ágán először Dél-Korea csapatával mérte össze tudását a Mincza Ildikó, Hormay Adrienn és Tóth Hajnalka összeállítású magyar csapat. (Nagy Tímea helyett itt már Tóth Hajnalka lépett a pástra, az egyéni olimpiai bajnokunk sajnos nem tudott felpörögni a csapatversenyre.) Szerencsére mieink a Kanadától elszenvedett vereség után javítani tudtak, és 40-33 arányban megverték az ázsiai együttest.

Ezt követően az ötödik helyért Kína csapatával folytathattuk a küzdelmet. Az utolsó félpercben ellenfelünk még ki tudta harcolni a hosszabbítást, miután pillanatok alatt ledolgozta a négy pontos hátrányát. Szerencsére az aranytus ezúttal nekünk kedvezett, és végül 32-31 arányban megvertük az ázsiai gárdát.

Magyarország-Dél Korea 40-33
Hormay Adrienn-Kim Hee-Jeong 1-3
Tóth Hajnalka-Lee Neum-Nam 4-3
Mincza-Kim Mi Jung 5-1
Tóth-Kim H.J 6-4
Hormay-Kim M.J. 1-2
Mincza-Lee 3-3
Tóth-Kim M.J 0-2
Mincza-Kim H.J 0-0
Hormay-Lee 20-15

Az 5. helyért: Kína-Magyarország 31-32
Shen Wejwej-Mincza Ildikó 5-2
Zhong Wejping-Hormay Adrienn 5-4
Li Na-Tóth Hajnalka 2-2
Zhong-Mincza 4-7
Shen-Tóth 1-3
Li-Hormay 2-3
Zhong-Tóth 0-2
Li-Mincza 4-3
Shen-Hormay 8-5, hosszabbításban: 0-1

Német-orosz döntő lesz!

Elődöntő:
Németország-Franciaország 33-32
Oroszország-Kanada 25-18

Sportlövészet: 24. lett Sidi Péter

A kisöbű sportpuska fekvőszámának selejtezőjében Sidi Péter a 24. helyen végzett. A magyar sportlövő már az első körben három kilencest lőtt, és csak az ötödik körben nyújtott hibátlan teljesítményt. Végül 9 hibával, 9.850-es pontszámmal zárt, így nem került a döntőbe.

Kiesett az éremesélyes női párbajtőrcsapatunk!

Hatalmas meglepetésre vereséget szenvedett a Nagy Tímea, Mincza Ildikó, Hormay Adrienn összeállítású női párbajtőrcsapat a kanadai válogatottól. Mieink az összecsapás végén még fel tudtak zárkózni, de 37-37-es állásnál az aranytus döntőtte el a továbbjutás sorsát. Ezzel az éremesélyes magyar csapat csak a helyezésekért léphet a pástra.

Döntőben a vegyesváltónk

A Cseh László, Bodor Richárd, Gáspár Zsolt, Zubor Attila összeállítású vegyesváltónk ötödik legjobb idővel (3:37.27) teljesítette a 4x100-as távot, így részt vehet a holnap esti döntőben. Nagy meglepetésre viszont nem lesz ott az ausztrál váltó, mível összesítésben csak a 9. helyen végeztek. A négy éve még ezüstérmet szerzett csapat kissé eltaktikázta magát, mivel Ian Thorpe-ot az előfutamban egy csapattársa helyettesítette.

Két magyar a kalapácsvető döntőben

A kalapácsvetők B-csoportjában a magyarok közül Pars Krisztián állt a dobókörbe, első kísérlete során 77.43 métert dobott. Ezt követően azonban még Annusnál is jobb eredménnyel, 80.50 méterrel kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe. Végül a selejtező legjobbját a fehérorosz Ivan Tyihon dobta (80,78), így Pars másodikként, míg Annus harmadikként került a döntőbe.

A hármasugró Tölgyesi kiesett

Nem jutott a férfi hármasugrók döntőjébe Tölgyesi Péter, aki egyéni legjobbjától elmaradva (16.74), végül 16.36 méterrel a 26. helyen végzett. A magyar atlétának három érvényes kísérlete volt: elsőre 16,33 métert, másodszorra 15,74 métert teljesített.

Sportlövészet: nem jutottak tovább leányaink

A női kisöbű sportpuskások 3x20 lövéses, összetett versenyszámban Joó Éva 570 körrel a 23., míg Krzyzewsky Beáta 560 körrel a 31. helyen végzett.

Kis Gergő búcsúzott

Kis Gergő futamában hatodikként (15:38.06) ért célba a férfi 1500 méteres gyorsúszás előfutamában, ezzel nem jutott tovább.

Dudás Gyula a 30.

A 20 km-es férfi gyaloglás versenyszámában Dudás Gyula 48 versenyzőből 30. lett, majd 10 perccel elmaradva az olimpiai bajnok olasz Ivano Brugnettitől. A második a spanyol Francesco Javier Fernandez, a bronzérmes az ausztrál Nathan Deakes lett.

Úszás: Csobánki kiesett

Az 50 méteres női gyorsúszás előfutamai során Csobánki Zsuzsa 27.09-es időeredménnyel, futamában hetedikként érintette meg a falat, így nem jutott tovább. Csobánki összesítésben 41. lett.

Kalapácsvetés: Annus Adrián biztos döntős!

Annus Adrián első dobásával teljesítette a 78 méteres selejtezőszintet a férfi kalapácsvetők selejtezőjének A-csoportjában. Annus első dobása 79.59 méterre szállt, ezzel már biztos döntősnek mondhatja magát.

gondola összeállítás
Címkék:
  • „Magyar” kampány Európában
    Az erős nemzetek Európája és a progresszív, liberális, mélyebb integrációt megvalósító Európa közötti választás, illetve a bevándorlás és a nacionalista, populista erők megállítása — ezek a szlogenek nem csupán Magyarországon, de a legtöbb EU-tagállamban is hangsúlyosan megjelennek a május 23—26. között sorra kerülő európai választások kampányában.
  • Az erőszak csapdájából Isten erőterébe
    „Embertől emberig is keresztút visz.” Kozma Imre irgalmasrendi szerzetesnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének húsvéti üzenetét olvashatják.
  • Húsvét: A nagykorú szabadság ünnepe
    A szabadság végső soron az, hogy eldöntöm, ki akarok lenni, és nem engedem, hogy elsodorjanak az események, eluralkodjanak rajtam hirtelen támadt vágyaim.
MTI Hírfelhasználó