„A magyar gazdaság gondjait nem oldja meg a kiárusítás”
Orbán Viktor Kiskőrösön mondott ünnepi beszédében leszögezte: jövőnk biztonsága érdekében élnünk kell azzal a jogunkkal, hogy a határon túli magyarok, az egészségügy és közös javaink védelmében közvetlenül is véleményt mondjunk.
2004. október 17. 12:15
A Szövetség elnöke szombat délután Font Sándor MDF-es képviselővel avatta fel az újra felállított kiskőrösi országzászlót, ahol a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében elmondta, hogy a zászló a magyarság összetartozásának jelképe. Köszöntötte Orbán Viktort, és biztosította arról, hogy ha eljön az ideje, a térség lakói nem feledkeznek majd meg arról, hogy a számukra fontos eseményeken rövid időn belül immár másodszor vesz részt a Szövetség elnöke.

A Szövetség elnöke felidézte, hogy az 1934-ben emelt országzászló ezer másik félárbocra eresztett társához hasonlóan a trianoni országvesztés fájdalmára emlékeztetett, jelképe volt annak, hogy "lehorgasztott fejjel nem érdemes élni, fel kell emelnünk a tekintetünket a földről, fel egészen a zászló magasságáig". Hozzátette, hogy a felújított országzászló már messziről azt üzeni az erre járónak, hogy a kiskőrösiek számára itt van a világ közepe, azt üzeni, hogy a kiskőrösiek úgy érzik, hogy Magyarország szíve ott dobog, ahol az övéké.

Az ország állapota egyre romlik - jelentette ki a Szövetség elnöke. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány üzleti tervében az áll, hogy szocialista-liberális koalíció a maradék közös vagyont is pénzzé akarja tenni. Ezzel szemben Orbán Viktor azt hangsúlyozta, hogy a mindannyiunk érdeke az, hogy a civilizációs végpontnak tekinthető posta állomások, az országot behálózó elektromos vezetékek és az államnak hatalmas bevételeket hozó Szerencsejáték Rt., az embereket munkába, iskolába szállító Volán-társaságok, vagy a Nemzeti Tankönyvkiadó közkézen maradjon. Emlékeztetett Nagy-Britannia példájára, ahol a londoni metró kivételével az állam minden tulajdonát magánkézbe adta, és ezért most azért kell küzdeniük, hogy visszavásárolhassák a vasúttársaságot. Magyarországon a privatizáció már betöltötte történelmi küldetését - jelentette ki Orbán Viktor. Egy nincstelen ország polgárai kiszolgáltatottak - tette hozzá, és hangsúlyozta, hogy "aki további privatizációt akar ma Magyarországon, az az emberek biztonságát teszi kockára".

Mint mondta, a magyarhoz hasonlóan gyenge államok nem tudják megvédeni polgáraikat, és a mindenkori kormány könnyen beláthatja, hogy az olyan ember, akinek nincsen semmije, okkal fél a jövőtől, mert sohasem érezheti magát biztonságban. Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy a privatizáció folytatását másképp is meg lehet ítélni, azt azonban nem vitathatja senki, hogy "egy ilyen súlyú kérdésben az embereknek, a választóknak kell dönteni". Ezért azt javasolja, hogy a pártok emelkedjenek felül mindennapi vitáikon, és fogjanak össze annak érdekében, hogy az embereket minél hamarabb meg lehessen kérdezni arról, hogy adnak-e felhatalmazást a további privatizációra.

"A magyar gazdaság gondjait nem oldja meg a kiárusítás. A gazdaság gondjait csak az oldhatja meg, ha biztonágot teremtünk az emberek számára a mindennapi életben, ha megvédjük a magyar munkahelyeket, ha megbecsüljük a munkát és az időseket, és minden támogatást, segítséget és hitelt megadunk a családoknak, a magyar gazdáknak, kis- és középvállalkozóknak, a kutatásnak és az oktatásnak" - mondta. Aláhúzta, hogy változatlanul a munka, az otthon és végső soron a biztonság megteremtése a feladat minden magyar ember számára, és ennek elérése érdekében minden törvényes és demokratikus eszközt igénybe kell venni.

Emlékeztetett arra, hogy ha az országgyűlésben dolgozó képviselők ereje nem elég ahhoz, hogy számon kérjék az ország vezetőin a nemzeti érdekek képviseletét, azonban "ha olyan nagy a baj, hogy nem elég a meggyőző erejük, akkor jövőnk biztonsága érdekében élnünk kell azzal a tizenöt éve kivívott jogunkkal, hogy a határon túli magyarok, az egészségügy és közös javaink védelmében akár közvetlenül is véleményt mondjunk."

(Forrás: B.E. - Szövetség Webszerkesztőség)

gondola
Címkék:
megmondó
Mindig is utáltam, mit utáltam, rühelltem Őszöd bulvárízű interpretálását, majd mély szakmai politológusi magyarázatait.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI