Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! – pedig nincs miért
Továbbra is idétlen és ugyan úgy csetlik-botlik ahogy tette azt egész életében, sőt a súlyproblémák sem oldódtak meg, de legalább már kemény hat hete van egy pasija. Bridget Jones baromi boldog, ám az idill sem tart örökké: egy-két hiszti, majd egy szerencsétlen vámvizsgálat után Helen Fiedling hősnője máris egy thaiföldi börtönben találja magát…
2004. november 11. 00:01
A szingli és nemszingli világot pillanatok alatt ragadta magával az esetlen molett lány magánélete. A mozik előtt tömött sorok jelezték, nem csak a könyvre, hanem a filmre is hatalmas az igény. A nyereség 280 millió dollár volt, így senkit sem ért váratlanul, hogy a második rész is a vászonra került.

A titkos naplóban megfogalmazott vágyak láthatólag hamar háttérbe szorultak, amint belépett a mi kis (na jó, egyáltalán nem kicsi) Bridget-ünk (Renée Zellweger) életébe a nagy ő. A szerelem megjött ugyan, a kilók és a cigi azonban maradt, igaz utóbbiról még az emberi jogi ügyvéd Mark Darcy (Colin Firth) sem tud. A vadászat sikerült tehát, de a ”csapdába csalt” vadat meg is kell valahogy tartani. A bizonytalanság istennőjének vajon sikerülhet ez?

Hát persze, hogy nem! Önértékelési zavarok mellett nem is csoda, ha Mark karcsú munkatársnőjét alapból riválisként kezeli, és hiszti-hisztit követ. Azokat pedig a szakítás. Bridget siralmas helyzetét csak tovább rontja szülei bejelentése, mely szerint újból összeházasodnak. Ők negyven éve boldogok, míg lányuknak csak hat hét jutott. Vajon sosem fog révbe érni a tévés-újságíró, vagy egy kisebb kokain szállítmány, no és a vele járó börtön mégis jó irányba fordítja a kétbalkezes lány sorsát?

Ahogy a két könyv, úgy a két regényadaptáció között is megvolt a színvonalesés. Azért nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, de tény, hogy a második epizódban már semmi olyan extrát és szellemességet nem tudunk felfedezni, ami kiemelné a romantikus vígjátékok egyébként nem karcsú táborából. Marad nekünk egy erősen közepes, szórakoztató és romantikus (a hangulatot a jól összeválogatott zenéknek köszönhetjük) 108 percünk, amit Renée Zellweger játéka erősít fel igazán.

A színésznő a legfrissebb pletykák szerint nem csak a filmben, hanem a valóságban is elkelt: Renée és Jack White, a White Stripes frontembere állítólag eljegyezték egymást. A páros barátai szerint a hírt valószínűleg Renée Hollywood-i lakásán tartandó karácsonyi partin jelentik majd be. A Daily Mail jelentése szerint a 35 éves színésznő és 29 éves kedvese a Cold Mountain (Hideghegy) forgatása alatt melegedett össze.

Hogy a leendő férj vajon mit fog szólni egy újabb rész leforgatásához azt nem tudni, de feltehetőleg érzékenyen fogja érinteni, ha az ifjú asszonyka ismét felszed egy húszast a szerep kedvéért. (Igaz, nem okozott gondot visszanyernie alakját, de miért kísértse az ember feleslegesen az ördögöt…?)

A várakozás a tengeren túlon is órási: az amerikai forgalmazó, a Universal stúdió úgy döntött, hogy előbbre hozza a premiert, így a produkció nem november 19-én kerül az észak-amerikai mozikba, hanem 12-én, ám mi magyarok már ennél is korábban, pénteken láthatjuk a darabot.

A folytatás biztos ismét rengeteg embert vonz majd a moziszékekbe, de a nézők az első részből híressé vált nagy dumák, vagy igazán cikis helyzetek élménye nélkül fognak távozni a teremből. Hogy ez elég lesz-e majd a történet tovább bővítéséhez, azt csak a profit nagysága fogja eldönteni, no és az, hogy Renée ismét akar-e magára egy vaskos úszógumit…?

Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!
(Bridget Jones: The Edge of Reason)
Színes magyarul beszélő angol romantikus vígjáték, 108 perc, 2004

Rendező: Beeban Kidron
Író: Helen Fielding
Forgatókönyvíró: Andrew Davies
Operatőr: Adrian Biddle
Jelmeztervező: Jany Temime
Zene: Harry Gregson-Williams, Toby Chu, Stephen Barton
Látványtervező: Gemma Jackson
Vágó: Greg Hayden
Szereplők: Renée Zellweger (Bridget Jones), Hugh Grant (Daniel Cleaver), Colin Firth (Mark Darcy), Jacinda Barrett (Rebecca), Jim Broadbent (Colin Jones), James Callis (Tom), Shirley Henderson (Jude)

Címkék:
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó